Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 03 /13:44

Jolanta Uspaskich pasekė vyro pėdomis ir išstojo iš Darbo partijos

Darbo partijos garbės pirmininko Viktoro Uspaskicho žmona, koncerno „Vikonda“ valdybos pirmininkė Jolanta Uspaskich išstojo iš Darbo partijos. Pareiškimą partijos Kėdainių skyriui J.Uspaskich įteikė sausio 15 dieną, 15min patvirtino partijos atstovas spaudai Paulius Paulaitis.
Jolanta Uspaskich ir Viktoras Uspaskichas
Jolanta Uspaskich ir Viktoras Uspaskichas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

J.Uspaskich partijai nepaaiškino, kodėl priėmė tokį sprendimą. Su ja 15min kol kas susisiekti nepavyko.

V.Uspaskichas sakė nustebęs, kad jo žmona iš Darbo partijos išstojo tik dabar. „Aš stebiuosi, kad ji iki šiol ten buvo. Maniau, kad ji jau seniai išstojusi“, – sakė jis. 

Tačiau priežasčių, kodėl jo žmona nutarė trauktis iš Darbo partijos, V.Uspaskichas rekomendavo klausti pačios J.Uspaskich. 

Aš stebiuosi, kad ji iki šiol ten buvo. Maniau, kad ji jau seniai išstojusi, – sakė V.Uspaskichas.

„Ką čia kalbėti? Ką, čia esminis įvykis koks? Negalvoju, kad tai yra svarbu. Galėjo būti svarbu, kai V.Uspaskichas išstojo, o kad žmona išstojo, tai argi čia svarbu?“ – kalbėjo V.Uspaskichas.   

Jis nežinojo, ar žmonos išstojimas reiškia visišką pasitraukimą iš politikos, ar ji ketina Seimo rinkimuose dalyvauti savarankiškai.

J.Uspaskich pasitraukimas Darbo partijai gali būti skaudus dėl to, kad viena turtingiausių Lietuvos moterų negailėdavo asmeninių lėšų ir rinkimuose remdavo partiją maksimaliomis leidžiamomis sumomis.

„Vikondos“ laikraštis V.Baltraitienei jau tapo purvu

Pastaruoju metu „Vikondai“ priklausančiame laikraštyje „Rinkos aikštė“ buvo gausiai kritikuojama ir dabartinė miesto valdžia, ir Kėdainių Darbo partijos skyriaus atstovai. 

Dėl to Kėdainių apygardoje Seimo rinkimuose Darbo partijos keliama kandidatė, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Darbo partijos leidžiamame laikraštyje „Kėdainietis“ trečiadienį paskelbė pranešimą, kuriuo atsiriboja nuo „Rinkos aikštėje“ skelbiamo „purvo“. 

„Noriu pabrėžti, kad šis laikraštis priklauso verslo grupei „Vikonda“, tiksliau, tos grupės savininkei. Laikraščio pozicija – savininkės pasirinkimas. Noriu labai aiškiai pasakyti, kad nei aš pati, nei visa Darbo partija neturi nieko bendro su laikraščio „Rinkos aikštė“ valdymu ir su jame spausdinamais įvairiais pasisakymais, kurie prieštarauja Darbo partijos programinėms nuostatoms, su „purvo drabstymu“ vieno ar kito žmogaus atžvilgiu“, – rašo V.Baltraitienė.

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje iš Darbo partijos išstojo ir J.Uspaskich vyras, partijos garbės pirmininkas ir įkūrėjas V.Uspaskichas.

Pirmadienį jis buvo nuteistas už apgaulingą Darbo partijos buhalterijos tvarkymą.

Televizija TV3 pernai gruodį pranešė, kad dėl sunkių finansinių nusikaltimų „Vikondos“ bendrovėse yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Televizijos žiniomis, teisėsaugą sudomino įtartina „Vikondos“ bendrovių pinigų cirkuliacija bei grandiozinių koncerno renginių, tarp kurių – koncerno 25-mečio jubiliejus ir „Vikondos“ vadovės, verslininkės, V.Uspaskicho žmonos Jolantos Uspaskich 50-mečio šventė, finansavimo šaltiniai.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) „TV3 žinioms“ patvirtino pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu, turto pasisavinimo, dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius