Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 17

„Juda, juda Palanga“: miegas ant suoliuko ir brangi „merso“ kelionė „pas bernų“

„Opa, opa, opapa, juda, juda Palanga“, – šis šūksnis penktadienio naktį užlieja visą triukšmingojo kurorto centrą. Naktinės pamainos su policijos pareigūnais metu greitai imi įsiminti du adresus – „Basanavičiaus 16“ ir „Basanavičiaus 9“. Ilsėtis neleidžiantis triukšmas, miegas ant suoliukų, nuogybės bei prabangų „mersą“ „pragėrusi“ vairuotoja, – tokia ta naktinė Palanga.
Policija Palangoje
Policija Palangoje / Karolinos Stažytės nuotr. montažas

Vėlyvą penktadienio vakarą 15min žurnalistė leidosi į naktinę pamainą su Palangoje patruliuojančiais Klaipėdos pareigūnais. Tai, kad naktis bus įdomi, signalizavo jau pirmasis iškvietimas – Maironio gatvėje įvykęs konfliktas dėl per garsiai į kiemą įvažiavusios sportinės „Shelby“ mašinos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija Palangoje

Nors dar tik 21.30 valanda, kai kam nepakeliamas net ir toks trumpai trunkantis triukšmas. Susimąstome, ar nepatenkintieji žino, kad Palangoje šiuo metu vyksta didžiosios lenktynės?

Alkoholis rankose

Po ilgai besiritusios konflikto šalių emocijų bangos, pajudame į kurorto širdį – J.Basanavičiaus gatvę. Čia prasideda keletą valandų truksiantis policijos pareigūnų patruliavimas pėsčiomis.

Dėmesio centre, suprantama, naktinių klubų prieigos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija Palangoje

Iki vidurnakčio – pakankamai ramu. Policijos pareigūnai kai kuriems dviratininkams tik primena, kad J.Basanavičiaus gatvėje draudžiamas dviračių eismas, nulaipinami nuo elektrinių paspirtukų ir keli paspirtukininkai.

Ne vienam poilsiautojui tenka atsisveikinti su rankose viešoje vietoje laikomais bei vartojamais alkoholiniais gėrimais.

„Nežinojau, kad negalima. Nepiktybiškai aš“, – mesdamas puspilnį plastikinį bokalą į šiukšlinę, atsiprašė vienas vaikinas.

Netrukus linksmybės įsisiūbuoja.

Netylantis triukšmas

Nuo vidurnakčio iki 7 valandos ryto kurorte privalo įsivyrauti ramuma, – J.Basanavičiaus gatvėje draudžiami net ir pakankamai tylūs gatvės muzikantų pasirodymai, o ką jau kalbėti apie iš naktinių klubų sklindančius žemus dažnius.

Ne visi paiso šio nurodymo, tad kaip iš gausybės rago pasipila pranešimai dėl triukšmo bei negalėjimo ilsėtis.

Greitai įsimeni du pagrindinius adresus – „Basanavičiaus 9“ ir „Basanavičiaus 16“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija Palangoje

Po pirmojo apsilankymo „Malibu Lounge“ naktiniame klube šio atstovai trumpam pritildo muziką. Tačiau tik trumpam. Po antrojo jie jau įspėjami apie tai, kad bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Vyksta savotiškas žaidimas: atėjus pareigūnams, triukšmas prityla, išėjus – muzika skamba vėl garsiau.

Kraipai galvą ir dėl tų, kurie žinojo, kur apsigyvena – pramogų sūkuryje, ir dėl verslo atstovų, kuriems, rodos, taisyklės ir perspėjimai – nė motais.

Iškvietimai dėl triukšmo netyla visą naktį.

Pogulis ant suoliukų

Prie „Basanavos“ ir „Dr. Who“ naktinių klubų ant suoliuko aptinkame savo skrandžio turinį ką tik ant J.Basanavičiaus gatvės grindinio ištuštinusį ir sėdom užmigusį poilsiautoją.

Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje
Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje

„Sutinku, ką darysi“, – šiaip ne taip prižadintas ir su išrašyto administracinio nusižengimo protokolu supažindintas tarsteli 1996 metais gimęs vaikinas.

Už pasirodymą viešoje vietoje akivaizdžiai neblaiviam – nustatytas 2,04 prom. girtumas, jam teks pakloti 20 eurų (maksimali bauda – 200 eurų).

Netrukus prie policijos pareigūnų tarnybinio automobilio ima traukti kiti besilinksminantieji.

„Pareigūnai, ar galėčiau „prasipūsti“? For fun (linksmumo dėlei – liet. k.)? Galiu vairuoti ar ne, įdomu“, – besipinančiu liežuviu paklausia jaunuolis, vėliau to paties kitais žodžiais – ir mergina.

„Bet jei įpūsi, bus protokolas“, – ramiai atsako pareigūnas.

Vaikinų entuziazmas greitai išblėsta.

Pasijuokiame, kad policija galėtų teikti tokią komercinę paslaugą J.Basanavičiaus gatvėje – „prasipūti“, susimoki ir visiems gerai: vieni sužino, kad tikrai negali vairuoti, jei jiems dar kilo abejonių, kiti papildo valstybės biudžetą, nes norinčių pasitikrinti blaivumą profesionaliu alkotesteriu netrūksta.

„Noriu vyrų! Susidėjau papus, tai reikia rodyti“.

Rodau, ką turiu

Netrukus S.Daukanto gatvėje išnyra linksmai nusiteikusi blondinė nuoga krūtine. Jos vaikinas tramdyti nenuoramos net nesiruošia – „Prigeria ir visad taip su ja. Nieko nepadarysi, jei nori ji bičų.“

Perspėta pareigūnų, ji įlipa į šalia stovintį automobilį, užsideda marškinėlius ir pasiaiškina: „Noriu vyrų! Susidėjau papus, tai reikia rodyti.“

Norinti vyrų mergina dar bando pašokdinti policijos pareigūną – planas neišdega.

Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje
Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje

Apie 4 valandą ryto jau žadiname dar vieną ant suoliuko miegantį vaikiną. Jo mobilusis telefonas mėtosi ant žemės. Šį prikelti sekasi kur kas sunkiau.

„Pavargęs“ poilsiautojas keliauja į komisariato areštinę, o kol tęsiasi kelionė link jos, saldžiai miega, susirangęs ant tarnybinio automobilio grindų.

Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje
Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje

Areštinėje miegantysis kiek prasibudina ir įpučia 1,77 proc. Atsidūręs už grotų jis jau ima burbėti: „Kaip didžiausią nusikaltėlį sulaikė.“

Pabudusio siausmas

Areštinėje nė vienam iš sulaikytųjų nereikia gultų – visi saldžiai snaudžia susirangę ant grindų. Vienas vėliau prabudęs užkuria tikrą pirtį – rėkia, spardo grotas, reikalauja jį paleisti, koneveikia pareigūnus įvairiausiais žodžiais.

„Aš praknisiu darbą. Paleiskit. Jūs, pyd****, uždirbat 700 eurų, aš tiek „paimu“ per kelias valandas“, – palyginimą pateikė jis.

Vis dėlto, reiktų reziumuoti, kad už grotų – ne pareigūnai, o tas, kuris „daug daugiau uždirba“.

Tuo metu J.Basanavičiaus gatvėje kyla muštynės dėl moters, prie kurios buvo priekabiaujama, panaudojamos ir ašarinės dujos, kažkas, sutramdytas antrankiais, pusplikis keliauja į areštinę.

Kelionė „pas bernų“

Netoli areštinės, Ganyklų gatvėje, paryčiais sustabdoma po kelią pavojingai automobilį manevravusi girta vairuotoja.

1987 metais gimusi mergina įpūtė net 2,19 prom.

Išlipusi iš prabangaus baltos spalvos „Mercedes Benz“ ji teisinosi, kad draugės paprašė nuvežti „pas bernų“. Atsisakyti negalėjo.

Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje
Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje

Laisvės prasižengėlė, suprantama, nesulaukė – naktį ar dvi praleis areštinėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, o jos prabangiam automobiliui, kuris iškeliavo į saugomą automobilių stovėjimo aikštelę, gresia konfiskacija.

Vairuotojos draugėms teko išsikraustyti daiktus ir ieškoti kito pavežėjo.

Kiek vėliau šioje vietoje įvyksta dar vienas incidentas – pastiprinimo paprašo įvykį registravę Kelių policijos patruliai.

Paaiškėjo, kad į bėdą pakliuvusią girtą vairuotoją užstoti bandė du įkaušę vyrai. Anot jų, prie „Mercedes Benz“ savininkės policija „prisikniso be reikalo“.

Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje
Karolinos Stažytės nuotr./Policija Palangoje

Vienas jų, besielgęs agresyviai ir nepaklusęs pareigūnų nurodymams nusiraminti, greitai atsidūrė ant žemės. Prasidėjo daug aimanų dovanojęs spektaklis. Galiausiai gynėjas atsidūrė areštinėje.

Dar vienam ant suoliuko miegojusiam vaikinui policija suteikė socialinę paslaugą – nuvežė iki Palangos autobusų stoties.

Pabudintas jaunuolis aiškino, esantis iš Pasvalio ir nežinantis, kaip grįžti. Neva draugai jį paliko – įėjo į naktinį klubą, o jo paties neįleido.

Pasimetęs, jis nežinojo, ką daryti, tad prigulė pailsėti. Pasimetusiojo draugo telefonas, kurio numerį bandė rinkti policijos pareigūnas, buvo išjungtas.

20 valandą prasidėjusi policijos pareigūnų naktinė pamaina baigta 8 valandą ryto. Laukia nauji „nuotykiai“ šeštadienio naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius