Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 16

Kauno policijai vadovaus Mindaugas Baršys, įveikęs laikinąjį vadovą Elaną Jablonską

Policijos departamente surengtą atranką į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas laimėjo Mindaugas Baršys, šiuo metu vadovaujantis Marijampolės apskrities policijai.
Mindaugas Baršys
Mindaugas Baršys / Asmeninio archyvo nuotr.

Atrankoje varžėsi du kandidatai. Nuolatinio Kauno policijos vadovo posto siekė Elanas Jablonskas, prieš metus paskirtas laikinuoju komisariato viršininku.

Komisiją sudarė Policijos departamento vadovybė, struktūrinių padalinių vadovai, Vidaus reikalų ministerijos atstovas ir profesinių sąjungų atstovas, stebėtojų teisėmis, jai pirmininkavo policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Policijos departamento Imuniteto skyriaus viršininkas E.Jablonskas Kauno policijos vairą perėmė po pernai metų kilusio korupcijos skandalo.

Vidinis patikrinimas Kauno apskrities policijoje buvo pradėtas gavus informacijos atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriame Kauno policininkas Donatas Karalukas įtariamas paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų. Įtariama, kad jis galėjo dengti nelegalų verslą.

Pernai spalio 30 d. vykusios konferencijos metu paskelbta apie išaiškintą tarptautinį nusikaltėlių tinklą – tad korupcijos policijoje tyrimas perkopė Lietuvos sienų ribas.

Kadenciją baigiantis tuometinis generalinis komisaras Linas Pernavas kalbėjo, esą pasitikėjimą prarado ir Kauno policijos viršininkas Darius Žukauskas. Po tyrimo jis buvo atleistas iš pareigų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nagrinėja bylą pagal D.Žukausko skundą Policijos departamentui dėl įsakymo, kuriuo jis nušalintas nuo pareigų bei siekia jo panaikinimo.

Regionų apygardos administracinis teismas savo ruožtu yra gavęs Kauno kriminalinės policijos vado Giedriaus Sklado skundą dėl jo pripažinimo pažeminusiu pareigūno vardą – šį skundą teismas nagrinės rugsėjo 21 dieną.

Tyrimas dėl D.Žukausko ir G.Sklado atliekamas ir Ispanijoje. Du aukšti Kauno pareigūnai laisvalaikį leido dirbdami neoficialiais advokato Giedriaus Danėliaus apsauginiais. Jie vyko į Ispaniją ir dalyvavo milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus turto dalybose.

Taip pat šiame teisme nagrinėjamas D.Karaluko skundas, kuriuo prašoma panaikinti sprendimą dėl tarnybinio nusižengimo. Antrasis posėdis šioje byloje numatytas trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius