Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 24

Keistą eismo įvykį patyrusi NŽT direktorė Daiva Gineikaitė: „Tai gali būti išsigandusių darbuotojų kerštas“

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė prašo policijos pagalbos. Į pareigūnus ji kreipėsi po to, kai sekmadienio vakarą vos neapvirto jos automobilis. D.Gineikaitė važiavo namo iš tradicinės NŽT šventės. Jos vairuojamas automobilis vos neapvirto dėl subadytos padangos. Automobilio padanga buvo subadyta trijose vietose.
Daiva Gineikaitė
Daiva Gineikaitė / NŽT nuotr.

Išlipusi pasižiūrėti pamačiau tris dūrius prie rato disko. Spėju, kad padanga buvo pradurta prieš pat man išvykstant iš renginio, – teigė D.Gineikaitė.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas, bet dar reikia pasitikslinti, ar dėl žalos padarymo, ar ir dėl pasikėsinimo. Manau, kad yra daug darbuotojų, kurie yra išsigandę. Aš atėjau ir ėmiausi pertvarkų, tai patinka ne visiems“, – 15min.lt teigė D.Gineikaitė.

Sekmadienį Molėtų rajone vyko tradicinė NŽT šventė, kurioje vyko sporto rungtys, daugelis darbuotojų į šventę atvyko su šeimomis. Pavakare pasibaigus oficialiai renginio daliai D.Gineikaitė pajudėjo link Kauno.

NŽT nuotr./Daiva Gineikaitė su Linu Pernavu
NŽT nuotr./Daiva Gineikaitė su Linu Pernavu

„Šiek tiek pavažiavus automobilį ėmė mėtyti į šonus, o skydelis pradėjo cypti rodydamas, kad padangoje nėra oro. Išlipusi pasižiūrėti pamačiau tris dūrius prie rato disko. Spėju, kad padanga buvo pradurta prieš pat man išvykstant iš renginio“, – pasakojo NŽT vadovė.

Pasak jos, yra darbuotojų, kurie nepatenkinti nauja vadove. „Yra darbuotojų, kurie bijo. Nuo praėjusios savaitės prasidėjo visų teritorinių skyrių patikros. Važinėjame, žiūrime, kaip organizuojamas gyventojų priėmimas. Jaučiamas teritorinių skyrių nepasitenkinimas. Yra darbuotojų, kurie bijo tokių patikrų, bijo atsakomybės“, – minėjo pašnekovė.

Dirbti pradėjusi NŽT vadovė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama ištirti, ar teisėtai į Valstybės žemės fondą plaukė dešimtys milijonų litų.

Pačioje NŽT taip pat neišvengta skandalų. 15min.lt pranešė, kad „darbietis“ Arvydas Sabockis savo verslo reikalus tvarkėsi per NŽT dirbančią žmoną.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę pareiškė, kad tokio neskaidrumo ir korupcijos mastų, kokie yra Žemės ūkio ministerijoje, jis nesitikėjo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius