Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06

Kelios minutės maigant bankomatą kortelės nesugrąžins

Bankomato pasiglemžta banko kortelė gali ne juokais sujaukti dienos planus. Tuo tarpu netikslūs patarimai kaip tokiose situacijose elgtis, platinami socialiniuose tinkluose, tik padidins susierzinimą.
SEB bankomatas
SEB bankomatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Feisbuke plinta tinklalapio vmarkus.lt patarimai gyventojams, kurių banko kortelės lieka įstrigusios bankomate. Publikacijos autoriai aiškina, kad 3-5 minutes nuspaudus mygtuką „atšaukti“ kortelė kaip mat sugrįš jos savininkui.

15min nuotr./Klaidinanti publikacija
15min nuotr./Klaidinanti publikacija

Nuoroda į publikaciją socialiniame tinkle pirmą kartą pasirodė praėjusių metų birželį, tačiau 2019 m. rugpjūčio pradžioje sugrįžo į feisbuką, kuomet nuoroda buvo pasidalinta daugiau nei tūkstantį kartų. Viso nuoroda į publikacija pasidalino 3,2 tūkst. feisbuko vartotojų.

Kreiptis į banką

Vmarkus.lt publikuotame tekste aiškinama, kad kelias minutes palaikius vieną mygtuką galima susigrąžinti prarastą kortelę. Autoriai ragina nepasiduoti net jei atrodo, kad toks veiksmas – beprasmis. Esą kantrybė duos vaisių ir bankomatas suteiks pasirinkimą atgauti kortelę.

Tiesa, didžiausių Lietuvos komercinių bankų atstovai teigia priešingai. SEB banko komunikacijos skyriaus vadovė Ieva Kulvinskaitė paaiškino, kad nuspaudus mygtuką „atšaukti“, užstrigusi kortelė negrįš. Tą patį 15min sakė ir „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės komunikacijos vadovas Gytis Vercinskas.

Kiekviename padalinyje yra darbuotojas, kuris turi teisę išimti iš bankomato, esančio prie padalinio, sulaikytą kortelę.

Pasak I.Kulvinskaitės, palikus kortelę bankomate, reikėtų apie tai pranešti specialiu banko telefono numeriu arba atvykti į vieną iš banko skyrių, kur klientams bus užsakyta nauja kortelė. Tuo tarpu „Swedbank“ atstovas pastebi, kad jei kortelę „prarijo“ banko padalinyje esantis bankomatas, pagalbą suteikti gali banko darbuotojai.

„Kiekviename padalinyje yra darbuotojas, kuris turi teisę išimti iš bankomato, esančio prie padalinio, sulaikytą kortelę. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad padalinio darbuotojas įvertina, kodėl kortelė buvo sulaikyta, ir ją arba grąžins (jei dėl bankomato gedimo) arba užsakys naują, jeigu buvo sulaikyta dėl įvairių kitų priežasčių", – paaiškino G.Vercinskas.

Kuria srautą

Bankų atstovai pastebi, kad publikacijoje pateikiami patarimai – turi mažai bendro su realia situacija bei paaiškina, kad susidūrus su problemomis, pirmiausia, reikia susisiekti su banku ir pranešti apie įvykį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Facebook“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Facebook“

Fotografijos naudingos tik pastebėjus neteisėtą įrangą, o bandyti perkrauti bankomatą ar laukti kol tai nutiks savaime – neverta.

Tai ne pirmas kartas, kai tinklalapyje vmarkus.lt pateikiama abejotinos kokybės informacija. Tinklalapyje buvo rašoma apie jaučio sėklą, naudojamą energetinių gėrimų gamyboje, dantų pastos sudėtį apibūdinančias juosteles ir grėsmes socialiniuose tinkluose.

Sensacinga informacija feisbuke, padeda tinklalapiams padidinti vartotojų srautą, o tai leidžia brangiau parduoti reklamą savo socialinio tinklo puslapyje bei internetiniame tinklalapyje.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programoje, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius