Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universitete – nauja sportinių šokių specializacija

Pirmadienį Klaipėdos universitete spaudos konferencijos metu pristatyta naujoji laisvalaikio sporto bakalauro programos sportinių šokių specializacija. Universitetas po 10 metų pertraukos siekia susigrąžinti čempionišką sportinių šokių dvasią ir ruošti šios srities profesionalus.
Klaipėdos universitete bus ruošiami sportinių šokių specialistai
Klaipėdos universitete bus ruošiami sportinių šokių specialistai / KU nuotr.

Universiteto siūlomos naujos specializacijos išskirtinumas tas, kad baigusieji galės dirbti ne tik šokio atlikėjais, bet ir treneriais, ar mokytojais.

KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas labai džiaugiasi nuo rugsėjo startuojančia nauja specializacija ir tikisi, kad naujai paruošti srities profesionalai garsins universitetą, Klaipėdą ir visą Lietuvą.

„Naujos studijų programos atsiranda tuomet, kai atsiranda poreikis. Matėme jaunų žmonių poreikį, jie norėtų tapti sportinio šokio specialistais ir įgauti pedagogo kvalifikaciją, kuri leistų dirbti mokyklose“, – sako prof. dr. A. Razbadauskas.

KU nuotr./Spaudos konferencija Klaipėdos universitete
KU nuotr./Spaudos konferencija Klaipėdos universitete

Stojimo į sportinių šokių specializaciją reikalavimai – išties patrauklūs: nėra stojamojo egzamino, už sporto pasiekimus pridedama 0,4 konkursinio balo. Studijų metu studentams suteikiamos geros sąlygos sportui, yra galimybė už studijas mokėti mažiau dėl gerų sportinių pasiekimų. Studentams sudarytas išties palankus studijų tvarkaraštis ir lankstus konsultacijų grafikas.

„Tai yra keturių metų laisvalaikio sporto bakalauro programa, o sportinio šokio specializacija prasideda nuo antrų metų, trečio studijų kurso. Sukurdami šią programą, apjungėme ir šokio, ir sporto specialistus. Mes turime stiprius pedagogus, medicinos specialistus. Šioje programoje labai svarbi ir fiziologija, anatomija, traumų prevencija, psichologija, visa tai integruota į studijų programą. Mes, Klaipėdos universiteto dėstytojai, atsakingi už šiuos dalykus, o Sportinių šokių federacija kuruos sportinių šokių dalykus“, – aiškina prof. dr. A. Šarkauskienė.

Studentai, pasirinkę laisvalaikio sporto programos sportinių šokių specializaciją, ugdys tiek standartinių, tiek Lotynų Amerikos šokių gebėjimus. Baigusieji sportinių šokių specializaciją įgis sporto bakalauro kvalifikacinį laipsnį bei pedagogo kvalifikaciją. Galės dirbti ir treneriais, ir mokytojais.

Sportinių šokių federacijos viceprezidentas Paulius Sangavičius sako, kad federacijos ir universiteto bendradarbiavimas yra labai svarbus. Federacija jaučia didelį sportinių šokių trenerių ir mokytojų poreikį. Tuo tarpu federacija studentams taip pat pasiūlys praktikos ir tolimesnio tobulinimosi galimybes.

KU nuotr./Klaipėdos universitete bus ruošiami sportinių šokių specialistai
KU nuotr./Klaipėdos universitete bus ruošiami sportinių šokių specialistai

„Mes įsipareigojame suteikti praktiką būsimiems studentams. Federaciją vienija apie 80 sportinių šokių klubų, tikrai turim ką pasiūlyti. Federacija organizuoja seminarus, kongresus treneriams ir teisėjams. Juose dalyvauti tikrai įdomu ir naudinga, nes paskaitas dažnai veda ir pedagogai iš užsienio, – teigia P. Sangavičius.

Klaipėdos universitetą ilgą laiką visame pasaulyje garsino legendinis šokių kolektyvas „Žuvėdra“, KU Menų akademijoje buvo rengiami šokėjai profesionalai. Nuo 2014 metų neliko legendinio kolektyvo, o po universitetų reformos KU Menų akademiją prijungus prie Lietuvos muzikos ir teatro akademijos – neliko ir studijų.

„Šiuo metu KU sportinių šokių kolektyvas jau yra, tikimės, kad universitete startavus sportinių šokių specializacijai, prie kolektyvo „Danė“ prisijungs ir būsimi studentai vaikinai. Tuomet galėsime plėstis ir sukurti kažką panašaus į legendinį „Žuvėdros“ kolektyvą“ – sako KU šokių kolektyvo „Danė“ vadovas ir treneris T. Romeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius