Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15

Klaipėdos licėjaus byla: direktorei prašoma apriboti laisvę

Ilgiau nei metus Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje byloje, kur Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė kaltinama švaisčiusi įstaigos lėšas ir klastojusi dokumentus, nuskambėjo baigiamosios kalbos.
Klaipėdos licėjaus vadovė Regina Kontautienė
Klaipėdos licėjaus vadovė Regina Kontautienė / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Prestižine laikomos švietimo įstaigos direktorė teismų slenkstį mina ilgiau nei metus. Savo kaltę ji atkakliai neigia ir antradienį teismo prašė išteisinimo.

Ji kaltinama piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi, apgaule pasisavinusi ir iššvaisčiusi svetimą turtą, apgaulingai tvarkiusi buhalterinę apskaitą, klastojusi dokumentus. Iš viso kaltinimai pateikti pagal septynis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Bylos nagrinėjimo metu buvo apklausta daugybė liudininkų. Pati R.Kontautienė teisme teigė nesanti valstybės tarnautoja, Klaipėdos licėjus – privati pelno nesiekianti įstaiga, kurios savininkė ji pati ir yra.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Inga Mačiulienė teismo prašo skirti subendrintą 2 metų ir 3 mėn. laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams. Taip pat prašoma paskirti maždaug 30 tūkst. eurų dydžio baudą. Būtent tokio dydžio turto pasisavinimu ir yra kaltinama direktorė. Iš licėjaus pinigų esą buvo remontuojami jos butai Klaipėdos centre ir Juodkrantėje. Šiuose butuose turėjo būti apgyvendinti tarptautinio bakalaureato programos dalyviai.

Bylos duomenimis, iš licėjaus sąskaitos buvo apmokami ir tokie smulkūs pirkiniai kaip kačių kraikas ar ėdalas, kosmetika. Tiesa, teisme R.Kontautienė bandė įrodyti, kad kosmetika buvo perkama kaip dovana pedagogams įvairiomis progomis.

Bylos duomenimis, norėdama pagrįsti tokias išlaidas direktorė klastojo dokumentus: susirinkimų, kurie surinktais duomenimis net nevyko, protokolus.

Galutinis taškas šioje byloje bus padėtas spalio 29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius