Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 23

Klaipėdos valdžia po šiukšlėmis užsivertusio Stanislovo istorijos imasi veiksmų

Užversti šiukšlėmis butai neturi tapti kliūtimi norint nedelsiant pradėti teikti socialines paslaugas tiems klaipėdiečiams, kuriems labiausiai ta pagalba yra reikalinga, – rašoma Klaipėdos miesto savivaldybės išplatintame pranešime.
Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu
Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu / M.Andrijanovo nuotr.

15min per pastarąjį pusmetį aprašė kelias istorijas apie nelaimėlius Klaipėdoje. Skaitytojai aktyviai sekė Stanislovo iš Sulupės gatvės istoriją. Sunkiai besiorientuojantis vyras savo namus buvo pavertęs šiukšlynu. Užvertęs ir vonios kambarį jis gamtinius reikalus atliko kur papuolė. Tuo metu kaimynai teigė esantys beviltiškoje padėtyje – iš buto sklinda nemalonus kvapas ir parazitai, jis ne kartą degė.

Kaip rašoma išplatintame pranešime, savivaldybė siekia, kad pastaruoju metu į viešumą iškylantys atvejai dėl įvairiais nenaudojamais daiktais ir atliekomis užgriozdintų butų netaptų našta kaimynams, o sunkiai aplinkoje besiorientuojantys tokių būstų šeimininkai neliktų vieni su savo bėdomis.

Teigiama, kad kylančios problemos ne kartą aptartos su Klaipėdos socialinės paramos centro administracija.

M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu
M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu

Pastaruoju metu, siekiant iš esmės pagerinti situaciją, visos su problemos sprendimu susijusios pusės buvo sutelktos sprendimų ieškojimui. Socialinės paramos centras įpareigotas kuo skubiau organizuoti šiukšlėmis užverstų būstų sutvarkymo paslaugos pirkimą.

Viešųjų pirkimų procedūros jau vyksta – kviečiamos dalyvauti įmonės bei nevyriausybinės organizacijos, galinčios vykdyti švarinimo, kenkėjų naikinimo, sukauptų šiukšlių išvežimo darbus, teikti valymo ir dezinfekavimo paslaugas.

„Visos pusės sutaria, kad tai yra socialinė problema. Pasitelkus sutvarkymo paslaugas teikiančią įmonę ar organizaciją būtina operatyviai reaguoti ir nedelsiant iškuopti užterštus būstus. Tačiau tai tik viena problemos sprendimo dalis – vien iškuopti būsto neužteks. Tai tik sąlygų sudarymas socialiniams darbuotojams pradėti teikti būtinas paslaugas. Svarbiausia – suteikti pagalbą tokių butų šeimininkams, nepalikti jų vienų su savo problemomis“, – sako vicemerė Vaida Raugelė.

M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu
M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu

Apie atvejus, kai gyventojo elgesys pažeidžia bendruomenės interesus, gyvenamojoje aplinkoje sudaromos antisanitarinės sąlygos, kyla grėsmė paties gyventojo ir aplinkinių saugumui, bet asmuo neadekvačiai vertina situaciją ir negali jos savarankiškai spręsti bei neturi artimųjų, kurie galėtų jam padėti, visada reikėtų pranešti Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui (Taikos pr. 76, tel. (8 46) 311185, (8 46) 410844, el. p. info@klaipedaspc.lt). Centro specialistai nuvyks į vietą, įvertins asmens socialinę situaciją ir nustatys reikiamos pagalbos poreikį.

„Ilgalaikėje perspektyvoje siekiama, kad Klaipėdoje veiktų vienas telefono numeris, kuriuo būtų galima kreiptis bei gauti informaciją dėl visų reikalingų socialinių paslaugų. Gyventojams nereikės spėlioti ar papildomai ieškoti informacijos, į kurią įstaigą kuriuo klausimu kreiptis bei kaip sulaukti reikalingos pagalbos“, – sako vicemerė V.Raugelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius