-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 18

Konservatoriai reikalauja, kad premjeras paneigtų sąmoningai paskleistą melagingą informaciją 

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį, reikalaudamas paneigti sąmoningai paskleistą neteisingą informaciją. Apie tai rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kreipimesi pabrėžiama, jog S.Skvernelis, piktnaudžiavo savo tarnybiniu statusu, sąmoningai kūrė netikras interpretacijas bei naujienas, siekdamas supriešinti skirtingas visuomenės grupes ir Lietuvos politinę bendruomenę.

Turimas omenyje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) anksčiau paskelbtas Vyriausybės perversmo planas, kurį parengė konservatoriai. Taip pat praėjusį penktadienį Vyriausybės vadovas susitikime su žurnalistais jau neoficialiai pripažino, kad apie konservatorių sąsajas su Kremliumi viešai kalbėjo neturėdamas jokių duomenų, tik norėdamas jiems atsikirsti dėl jų nuolatinių bandymų „valstiečių“ lyderį R.Karbauskį sieti su Rusija.

„Kaip aiškėja iš žiniasklaidos, Jūs esate gavęs informacijos apie Jūsų atstovaujamos Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narių abejotinus veiksmus, tačiau tai įslaptinote ir šia informacija manipuliavote, apkaltindamas politinius oponentus bei profesines sąjungas pramanytais veiksmais, – rašoma kreipimesi. – Tokiais savo veiksmais Jūs ne tik akivaizdžiai piktnaudžiavote savo tarnybine padėtimi, bet ir, panašu, bandėte nukreipti visuomenės dėmesį ar net paslėpti Jūsų paties frakcijos narių abejotiną veiklą“.

TS-LKD lyderis kreipiasi į Ministrą Pirmininką, reikalaudamas atsiprašyti Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bendruomenės dėl paskleisto melo bei užtikrinti, kad tai nepasikartos ateityje.

Kreipimesi reikalaujama pateikti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariams informaciją, kurią Premjeras įslaptinęs perdavė frakcijos vadovui, UAB „Agrokoncernas“ akcininkui Ramūnui Karbauskiui ir kuri, kaip skelbiama žiniasklaidoje, susijusi su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narių veikla. Raginama minėtą informaciją išslaptinti ir paskelbti visuomenei. S.Skvernelis taip pat nurodė, kad ši informacija nebus pateikiama konservatoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius