Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 27

Lietuvos grilio meistrai – šešti Europoje

Praėjusią savaitę Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (LBKA) nariai dalyvavo Europos čempionate Lenkijoje, kuriame bendroje įskaitoje užėmė šeštąją vietą, o jautienos kepimo rungtyje buvo antri. Lietuviams atstovavo komanda „Kadagio uogos“.
Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič
Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič

Praėjusį savaitgalį į Lenkijos Šarlotės slėnį prie Slupsko rinkosi Europos grilio meistrai. Iš viso Europos barbekiu kepėjų čempionate dalyvavo 24 komandos. Lietuvos atstovai bendroje įskaitoje užėmė šeštąją vietą.

Prieš kepdami jautieną prisotinome šviesiu lietuvišku alumi. O glajų ruošėme iš sojos, medaus, vyšnių uogienės, pridėjome šiek tiek citrinos sulčių, pipirų, druskos bei „Buga‘s“ granatų ir čili pipirų padažo, - pasakojo H.Bovčevič.

„Mes labai džiaugiamės šia vieta. Juk prieš mus – tik geriausios ir ne vien Europoje pripažintos komandos iš Švedijos, Austrijos, Vokietijos ir Belgijos, – išradingu komandos „Kadagio uogos“ pasirodymu džiaugėsi LBKA prezidentas Juozas Kaminskas.

Jis pasakojo, kad labiausiai visus šiame čempionate nustebino naujokų estų komanda „Smoked Pioneers BBQ team“, užėmusi antrąją vietą.

Europos barbekiu kepėjų čempionate Lietuvos komandai geriausiai sekėsi kepti jautienos nugarinę su bulvėmis, laiškiniais česnakais bei varškės sūriu. Šioje privalomoje rungtyje „Kadagio uogos“ užėmė antrąją vietą ir gavo specialų apdovanojimą.

„Konkursuose jautieną sunkiausia paruošti. Tačiau šįkart mums sekėsi gerai, nors prie šio patiekalo dirbome ilgai, – pasakojo LBKA grilio meistrė Halina Bovčevič. – Kepėme apie penkias valandas ir beveik tiek pat tepėme glajumi. Prieš kepdami jautieną prisotinome šviesiu lietuvišku alumi. O glajų ruošėme iš sojos, medaus, vyšnių uogienės, pridėjome šiek tiek citrinos sulčių, pipirų, druskos bei „Buga‘s“ granatų ir čili pipirų padažo“.

„Fotolia“ nuotr./Jautienos kepsnys
„Fotolia“ nuotr./Jautienos kepsnys

Be to, komandoms teko varžytis ir dar trijose privalomose vištienos su pomidorais, kiaulienos šonkaulių su duona, kiaulienos mentės su kukurūzais kepimo grilyje rungtyse. Neprivalomoje konkurso dalyje buvo žuvies kepimas.

Šiais metais Europos grilio meistrams namų užduotis buvo paruošti nacionalinį patiekalą. „Kadagio uogos“ pasirinko Pajūrio krašto tradicijas ir iškepė menkę su burokėlių blyneliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius