-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 20

Lietuvos pirkėjų elgesį pakeitė kilusi panika dėl bakterijų daržovėse

Vokietijoje prieš kelias savaites kilusi panika dėl E.coli bakterijų paveikė ir Lietuvos didmiesčių gyventojų įpročius: daugiau nei pusė gyventojų daržovių dabar valgo mažiau.
Daržovės
Daržovės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savaitraščio „Veidas“ skelbiamos „Prime Consulting“ apklausos duomenimis, mažiau daržovių ėmė valgyti 54,2 proc. didmiesčių gyventojų, o įpročių nekeitė 35,4 proc. apklaustųjų.

Anot „Veido“, akivaizdu, kad vis labiau chemizuotas žemės ūkis ir maisto pramonė labai rūpi lietuviams. Jie sunerimę, kad sveikatai nepalankių maisto priedų yra mėsos gaminiuose ir prieskoniuose bei padažuose.

„Dalis apklaustųjų ironiškai teigia, kad mėsos gaminiuose dažnai mėsos ir nerasi, tik cheminius priedus ir pakaitalus“, – teigė nuomonės tyrimų bendrovės vadovas Saulius Olencevičius.

40,6 proc. respondentų teigė, kad daugiausiai cheminių priedų yra mėsos gaminiuose, 27,6 proc. – prieskoniuose ir padažuose, 17 proc. – vaisiuose ir daržovėse, 12,2 proc. – duonos ir pyrago gaminiuose, 2,6 proc. – pieno produktuose.

Savaitraščio „Veidas“ užsakymu 500 didžiųjų Lietuvos miesto gyventojų apklausą birželio 13–15 dienomis atliko tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius