Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2021 11 17

Melagienai apie vaikų skiepijimą nuo COVID-19 pasitelkė žinomo gydytojo žodžius

Vakcinų nuo koronaviruso priešininkai žinomo gydytojo žodžius apie vaikų mirtis apvertė aukštyn kojomis. Jo komentarą televizijai, kad mažamečiai kol kas neskiepijami, todėl nuo skiepų nemiršta, jie pateikia kaip teiginį, esą kaip tik dėl to jie nemiršta nuo COVID-19.
Skiepijama mergina
Skiepijama mergaitė / 123RF.com nuotr.

Citavo Bibliją

Vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje pasirodė kelių sekundžių trukmės įrašas, kuriame matyti kalbantis Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Iš jo lūpų skamba tokie žodžiai: „Iš tikro vaikų mirusių iš viso nėra dėl COVID praktiškai. O antras dalykas – vaikų kol kas neskiepija, tai jų ir mirti negali, kadangi jie yra dar kol kas neskiepijami.“

Šios frazės dar palydėtos prierašu, esą medikas teigia, „kad vaikai nemiršta dėl kovido tik todėl, kad jie nėra skiepijami!“

Įrašas sulaukė didžiulio dėmesio – jis peržiūrėtas kone 140 tūkst. kartų ir sulaukė bemaž 800 reakcijų, juo pasidalino 5,1 tūkst. žmonių.

Toks V.Janušonio komentaras iš tiesų buvo ir, kaip rodo įraše matomi ženklai, nuskambėjo TV3 eteryje. Jis buvo parodytas rugsėjo 3 d. pavakario „Žiniose“.

Tądien žiūrovai pamatė reportažą apie vienuolį iš Kretingos Paulių Vaineikį, kuris jau ne pirmą kartą sukėlė audrą savo įrašais socialiniuose tinkluose.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Mediko žodžių prasmė buvo iškreipta
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Mediko žodžių prasmė buvo iškreipta

Paskutinę vasaros dieną jis „Facebook“ paragino tėvus, mokytojus, gydytojus ir sveiko proto žmones priešintis „šiai masinei valdžios beprotybei“.

„Neleiskit skiepyti vaikų ir jaunimo, jeigu nenorit regėti masinių jų kapaviečių! – kvietė vienuolis. – Savo akimis regėjau tėvus, kurie laidojo savo vaiką po „nekalto“ reklamuoto COVID-19 skiepo!“

Dar daugiau – skiepus jis pavadino šėtono kūriniu: „Mes kovojam nebe su „kūnu ir krauju, bet su šėtonu – kunigaikštystėmis, valdžiomis, šių tamsybių pasaulio valdovais ir dvasinėmis blogio jėgomis dangaus aukštumose“.

Ekrano nuotr. iš play.tv3.lt/Brolio Pauliaus Vaineikio komentaras apie vaikų skiepijimą
Ekrano nuotr. iš play.tv3.lt/Brolio Pauliaus Vaineikio komentaras apie vaikų skiepijimą

Ši citata yra iš laiško efeziečiams – vieno iš trylikos, kaip manoma, apaštalo Pauliaus parašytų laiškų. Kalbant apie šėtoną, turima omeny ne kokia nors kenksminga substancija, bet dvasinė kova.

„Pamiršo“ citatos kontekstą

V.Janušonis, komentuodamas žodžius apie mirusį vaiką, sakė: „Iš tikro vaikų mirusių iš viso nėra dėl COVID praktiškai. O antras dalykas – vaikų kol kas neskiepija, tai jų ir mirti negali, kadangi jie kol kas neskiepijami.“

Greičiausiai šis paradoksas mediką privertė nusijuokti, bet minėtame įraše „Facebook“ tai buvo pateikta kaip piktdžiugiškas „tiesos atskleidimas“.

Reportaže nurodyta, kad pajūryje mirė tik vienas kūdikis, bet ne nuo skiepo, o nuo COVID-19 ir dar būdamas koronavirusu užsikrėtusios mamos įsčiose.

Kaip žinoma, Lietuvoje nuo COVID-19 kol kas skiepijami tik nepilnamečiai nuo 12 metų. Europos vaistų agentūros patvirtinimo, kad šios vakcinos saugios ir vaikams nuo 5 metų, dar laukiama. Kaip nurodo Statistikos departamentas, jau paskiepyta beveik trečdalis 12-15 metų amžiaus paauglių.

Ten pat skelbiama, kad nuo COVID-19 nemirė nė vienas vaikas. Jauniausios koronaviruso aukos priklausė 20-29 metų amžiaus grupei.

Ekrano nuotr. iš play.tv3.lt/Vinsas Janušonis televizijos žinių laidoje
Ekrano nuotr. iš play.tv3.lt/Vinsas Janušonis televizijos žinių laidoje

Tačiau vaikai ne tik serga šia infekcine liga, bet ir, kaip rodo kitų šalių statistika, nuo jos miršta.

Cituotas brolis P.Vaineikis išgarsėjo, kai, būdamas Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapelionu, per mišias Pakutuvėnuose, į kurias buvo pakviesti ir šios mokyklos moksleiviai, LGBT+ žmones pavadino „iškrypėliais“ ir „lgbtšnikais“. Šios mišios buvo transliuojamos „YouTube“, tad jį galėjo matyti ir daugiau žmonių, įskaitant paauglius.

Netrukus brolis P.Vaineikis dėl savo žodžių buvo atleistas iš gimnazijos kapeliono pareigų.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje