Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 01

Milda Dargužaitė baksnoja premjerą: tai rodo empatijos trūkumą

Praėjusį šeštadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavime partijos paramą prezidentiniuose rinkimuose užsitikrinęs premjeras Saulius Skvernelis savo kalboje užsiminė apie prezidentūroje krykštaujančius vaikus. Ši frazė sukėlė nemažą triukšmą viešojoje erdvėje, o ketvirtadienį vakare feisbuke pasisakė ir buvusi S.Skvernelio Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė.
Milda Dargužaitė
Milda Dargužaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dėmesį pritraukė šios S.Skvernelio kalbos eilutės:

„Lietuvai reikia drąsaus, ryžtingo, atsakingo, turinčio patirtį valstybės valdyme, žmonių ir valstybės interesus ginančio prezidento. Šalies vadovo, kuris mato ir girdi visus Lietuvos žmones. Pirmiausia tuos, kuriems labiausiai reikia valstybės rūpesčio ir paramos, kurie yra labiausiai pažeidžiami. Prezidento, kuris supranta, kas yra šeima, su kokiais iššūkiais susiduria vaikus auginantys ir jais besirūpinantys žmonės.

Atėjo laikas šaltuose valstybės vadovo rūmuose girdėti krykštaujančių vaikų juoką, jausti šeimos šilumą. Tik mylintis ir mylimas žmogus gali būti atsakingas ir rūpintis kitais. Tik toks žmogus gali suprasti tokių pačių šeimų lūkesčius ir problemas, suteikti žmonėms viltį.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Niekam nėra abejonės, kad šie pasisakymai – tai labai apgalvoti komunikacijos triukai, nukreipti prieš kai kuriuos kandidatus bei esamus ir buvusius šalies vadovus. Ši kalba taip pat buvo įvadas į tai, kokios prezidentinės kampanijos galime tikėtis: be jokio turinio, be vizijų ir tuo labiau be jokio plano ar paaiškinimų, kokių permainų ketinama imtis ir ką svarbiausia daryti, kad Lietuvoje būtų vis geriau gyventi visiems. Bet šiek tiek giliau pagalvojus, ši kalba atskleidžia daug daugiau, nei matosi paviršiuje“, – pradeda M.Dargužaitė.

Ji pateikia buvusio JAV prezidento Barakos Obamos žmonos Michelle teiginius, kad ji baiminosi, jog vyro politinė karjera atims iš vaikų vaikystės malonumus ir ne savo noru taps viešaisiais asmenimis. Todėl, anot M.Dargužaitės, dauguma politikų kaip gali labiau saugo savo šeimos privatumą ir bando apsaugoti savo artimuosius nuo bet kokio nereikalingo dėmesio.

{embed|85720

„Ėjimas į politiką ir ypač kandidatuojant į tokią poziciją kaip šalies vadovo, yra didžiulis visos šeimos ir ypač vaikų „normalaus“ gyvenimo paaukojimas. Todėl vaikų kaip talismanų įtraukimas į savo politinių ambicijų komunikaciją man kuria ne šeimos žmogaus įvaizdį, o atvirkščiai – gana savanaudiško ir dėl karjeros pasiryžusio savo šeimos gerovę paaukoti vyro“, – dėsto buvusi Vyriausybės kanclerė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milda Dargužaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milda Dargužaitė

Feisbuke M.Dargužaitė rašo, kad keistai atrodo ir argumentas, kad tik krykštaujančius darbo vietoje vaikus turintis žmogus gerai supranta šeimas. Tačiau tada daroma prielaida, kad jis nesupras kitų žmonių.

„Pavyzdžiui, daugiavaikių šeimų ar šeimų, kurių pajamos yra tik nedidelė dalis premjero pajamų. Taip pat nesupras ir pensininkų, menininkų ar kitų nei policininko ar Seimo nario/ministro/premjero profesijų žmonių. Moterų tai tikrai nesupras. Toks pasisakymas rodo dar ir labai didžiulį empatijos trūkumą kitokio likimo žmonėms nei jis pats – tiems, kas vaikų negali turėt ar jų neteko, vienišų tėvų ar mamų šeimoms“, – rėžė M.Dargužaitė.

Apie šį premjero pasisakymą sureagavo ir S.Skvernelio varžovė rinkimuose Ingrida Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius