-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 01 27

Miltų skandalas: opozicija svarsto apie interpeliaciją Virginijai Baltraitienei

Seimo pavasario sesija gali prasidėti interpeliacija žemės ūkio ministrei „darbietei“ Virginijai Baltraitienei. Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė sako nematanti pagrindo tam.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš tikrai nematau pagrindo ir tų interpeliacijų pasipils turbūt pavasarį daug ir įvairiems ministrams“, – trečiadienį Žinių radijui apie opozicijos svarstomą interpeliaciją sakė Seimo pirmininkė.

Apie ministrės atsakomybę imta kalbėti paaiškėjus, kad Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra įtariama per brangiai pirkusi nepasiturintiesiems žmonėms skirtus maisto produktus.

Pasak L.Graužinienės, atsakomybę už įvykį turėtų prisiimti agentūros valdyba, o ministrės atsakomybės ji neįžvelgia.

„Esu įsitikinusi, kad žemės ūkio ministrė ėmėsi visų veiksmų, nes noriu priminti, kad nėra tiesioginio pavaldumo agentūros ministrei, nes yra dar agentūros valdyba ir jeigu bus nustatyti pažeidimai, tai vis dėlto valdyba irgi turi nešti atsakomybę“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Istoriją su brangiai pirktais maisto produktais Seimo pirmininkė įvertino kaip aplaidumą ir vadovavimo spragas.

Seimo opozicija svarsto apie interpeliaciją

Seimo pavasario sesija gali prasidėti interpeliacija žemės ūkio ministrei „darbietei“ V.Baltraitienei.

Apie ketinimus skelbti „darbietei“ interpeliaciją vis garsiau užsimena opoziciniai konservatoriai ir liberalai. Prisidėti iš dalies neatsisakytų ir valdančiajai koalicijai priklausantys „tvarkiečiai“, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Ji turi prisiimti atsakomybę už tai, kad jos kuruojamoje srityje dirba asmenys, keliantys daug abejonių dėl savo kompetencijos ir reputacijos. Deja, kol kol kas atleisti ne visi žmonės, kurių reputacija yra sutepta“, – teigia Liberalų sąjūdžio lyderis ir frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūno Petro Gražulio nuomone, reikėtų įvertinti situaciją Žemės ūkio ministerijoje, nes ten vyksta „nelabai malonūs dalykai“.

V.Baltraitienė savo kaltės prikišamose problemose ji neįžvelgia.

„Pati iškėliau tą problemą, nesuprantu, kodėl turėčiau jaudintis? Jei būčiau užmerkusi akis, sutartis seniai būtų buvusi pasirašyta. O dabar mes kreipėmės į prokuratūrą, kad apgintų viešąjį interesą ir nutrauktų pirkimą. Ir dėl viso pirkimo prašėme pradėti tyrimą, išsiaiškinti, ar tai nebuvo kai kurių žmonių naudojimasis tarnybine padėtimi, korupciniai ryšiai“, – turėdama galvoje Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros pirkimų sandorius sakė V.Baltraitienė.

Ministrės nuomone, opozicijos aktyvumą aiškintis jos veiklą skatina rudenį vyksiantys Seimo rinkimai.

„Auksiniai“ miltai

15min pranešė, kad agentūra maisto produktus nepasiturintiems perka kur kas brangiau nei rinkos kaina. Portalo duomenimis, grikius agentūra jau nupirko beveik dukart brangiau, nei jie verti, o dėl dvigubai brangesnių miltų dar svarsto.

Pirmadienį pranešta, kad iš pareigų traukiasi agentūros vadovė Aldona Milinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius