Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 10

Ministro šeimos dirbamo sklypo savininkas Ramutis Lėlys: Bronius Markauskas iki šiol nei skambino, nei ieškojo

Klaipėdos rajone Trušelių kaime esančio sklypo, kurį kaip savo naudojo žemės ūkio ministro Broniaus Markausko šeima, savininką Ramutį Lėlį nustebino ministro tikinimas, kad jis bandė su juo susisiekti. Anot Klaipėdos gyventojo, B.Markauskas jam net nepaskambino.
Ramutis Lėlys ir Bronius Markauskas
Ramutis Lėlys ir Bronius Markauskas / „Vakarų ekspereso“, 15min nuotr.

„Žinokit, tai kapeikos vertas reikalas. Aš tikrai savaitgalį daug bendravau, bandžiau ir su tuo žmogumi susitikti (žemės savininku), tikrai bandžiau, ir nepanoro bendrauti, žinokit, keista, nes aš tikrai būčiau bandęs paaiškinti arba gal net atsiprašyti, nors ne visai teisinga“, – pirmadienį po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu kalbėjo B.Markauskas.

Tačiau vieno iš keturių sklypų, kurie Broniaus Markausko mamos Sofijos Markauskienės vardu buvo deklaruoti Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA), savininkas R.Lėlys 15min antradienį sakė, kad tai – netiesa.

„Ne, niekas nesusisiekė“, – 15min antradienį sakė R.Lėlys.

Socialdemokratų partijai priklausantis klaipėdietis antradienį nustebo sulaukęs partijos pirmininko Gintauto Palucko skambučio.

„Sako, noriu iš pirmų lūpų sužinoti, ar tikrai jis jums dar neskambino. Tikrai, sakau, jis dar neskambino“, – pasakojo jis.

15min apie tai, kad B.Markauskas be sklypų savininkų žinios dirba jų žemę ir už ją net ima Europos Sąjungos išmokas, pirmą kartą parašė lygiai prieš savaitę, praėjusį antradienį.

Paklaustas, kaip vertina ministro kalbas, kad jo mamos pieno ūkis bus parduotas, o dėl to išaugs jo žemės vertė, klaipėdietis atsakė, kad čia – tik ministro pamąstymai.

„Jis keistai elgiasi, aš nesuprantu, prie ko. Parduok, ką nori, aš gi nepretenduoju nei į tavo žemes, nei į ūkį (...) Man iš jo nieko nereikia – suprantat? Betgi negalima taip meluoti“, – teigė jis.

Premjeras vis dar laiko šeimos reikalu

Antradienį ministras žiniasklaidai sakė, manąs, kad su žemės savininkais buvo žodinis susitarimas dėl žemės nuomos.

„Manau, kad buvo, bet negaliu teigti“, – tvirtino B.Markauskas.

Tuo metu R.Lėlys ir dar vieno savininko žmona 15min yra patvirtinę, kad nedavė net žodinio leidimo dirbti jų žemę.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį Seime žurnalistams pakartojo nematąs pagrindo žemės ūkio ministrui trauktis. Tačiau, anot jo, B. Markauskas „turi susitvarkyti“.

„Ministrui aiškiai pasakyta, kad jis turi susitvarkyti. Nors ne tiek tiesiogiai jį liečia, bet tai šeimos ūkis, ir reikia priimti sprendimus pirmiausia dėl to, kokios pretenzijos reiškiamos žmonių, kurių žemė galėjo būti dirbama“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Ministro atstovas spaudai Remigijus Bielinskas BNS patikslino, jog B. Markausko mama S.Markauskienė praėjusį savaitgalį nusprendė parduoti jai priklausantį ūkį Trušelių kaime.

VIDEO: Instrukcija: kaip paprastai sužinoti sklypo savininką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius