Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 28

Ne, balandį A.Veryga neskelbė, kad Lietuvoje – tik vienas COVID-19 atvejis

Feisbuke skelbiamas vaizdo įrašas, kuriame sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neva skelbia, kad Lietuvoje naujuoju koronavirusu serga tik vienas žmogus.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialiniame tinkle skelbiamas vaizdo įrašas, kuriame A.Veryga teigia, kad Lietuvoje siaučia gripas, o naujuoju koronavirusu serga vos vienas asmuo.

15min nuotr./Klaidinantis įrašas socialiniame tinkle
15min nuotr./Klaidinantis įrašas socialiniame tinkle

„Jei praklausėt spaudos konferenciją, paklausykit dar kartą. REALIAI“, – teigiama greta balandžio 18 d. skelbto vaizdo įrašo. SAM vadovo pasisakymas feisbuke pasirodė netrukus po to, kai buvo pranešta apie visuotinį Nemenčinės gyventojų testavimą dėl COVID-19.

Nuo vaizdo įrašo paskelbimo dienos feisbuke jis peržiūrėtas 80 tūkst. kartų, tačiau vien vakar peržiūrų skaičius siekė 5 tūkst. Iš viso įrašu pasidalinta beveik 9 tūkst. kartų.

Tačiau vaizdo įraše girdimus žodžius A.Veryga pasakė kovo 3 d. vykusios spaudos konferencijos metu. A.Verygos pasisakymas galima rasti čia, 5:24 vaizdo įrašo minutę.

Ministras žurnalistams paaiškino, kodėl gyventojams draudžiama lankyti į ligonines paguldytus asmenis. Tuo metu Lietuvoje buvo žinomas 1 COVID-19 užsikrėtęs asmuo.

A.Veryga paaiškino, kad papildomos apsaugos priemonės taikomos ne tik dėl pasiruošimo COVID-19, bet ir siaučiančio gripo. Sezoninio gripo epidemijų metu ligonių lankymas būdavo ribojamas ir ankstesniais metais.

15min vertinimu, vaizdo įrašu, kuriame skelbiami pasenę duomenys nenurodžius įrašo sukūrimo datos, socialinio tinklo vartotojai – klaidinami.

Naujausiais duomenimis, bendras patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje siekia 1449. Nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 41 žmogus, 474 laikomi pasveikusiais, iš jų – 94 medikai.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius