Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 23

Ne, Lady Gaga nereklamuoja eliksyro, pagaminto iš „vaikų siaubo“

Tinklalapio minfo.lt įkūrėjas Marius Gabrilavičius skelbia, esą JAV atlikėja Lady Gaga reklamuoja neva iš vaikų išgaunamą „narkotiką“. Tai nėra tiesa.
Ištrauka iš serialo „Amerikietiška siaubo istorija“, kurio penktajame sezone Lady Gaga atliko vieną pagrindinių vaidmenų
Ištrauka iš serialo „Amerikietiška siaubo istorija“, kurio penktajame sezone Lady Gaga atliko vieną pagrindinių vaidmenų / „Scanpix“ nuotr.

„Lady Gaga adrenochromo reklama... Jau greitai: DEEP STATE – GAME OVER!“ – feisbuko grupėje „UNFOLLOW 15MIN.LT – Lithuania Real“ skelbia M.Gabrilavičius.

15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle
15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle

„QAnon“ sąmokslo teorijos šalininkų manymu, cheminis junginys adrenochromas yra neįtikėtinai stiprus narkotikas, kartu pasižymintis ir jaunystę išsaugančiu poveikiu. Pats kokybiškiausias adrenochromas, anot „QAnon“, išgaunamas iš vaikų juos kankinant, prievartaujant ir žudant.

Informacija apie adrenochromą, cheminio elemento sandarą ir tikrąją kilmę – čia. Išsamus paaiškinimas, kuo ir kodėl tiki „Qanon“ šalininkai, – čia.

M.Gabrilavičius – atkaklus „QAnon“ sąmokslo teorijos platintojas Lietuvoje. Rodyti prielankumą kultą primenančiai grupei, kritikuojamai dėl flirto su antisemitizmu ir smurtu, nevengė ir M.Gabrilavičiui artimas Seimo narys, Darbo partijos Kauno skyriaus pirmininkas Mindaugas Puidokas.

„Facebook“ nuotr./M.Puidokas skleidžia žinutes, flirtuojančias su „QAnon“ sąmokslo teorija
„Facebook“ nuotr./M.Puidokas skleidžia žinutes, flirtuojančias su „QAnon“ sąmokslo teorija

Siaubo filmo reklama

M.Gabrilavičiaus pasidalyta nuotrauka – tikra, tačiau ne kontekstas, kuriame ji pateikiama. Žurnalo „Entertainment Weekly“ fotografija savo oficialioje tviterio paskyroje 2015 m. rugpjūčio 27 d. dalijosi pati atlikėja.

Atvaizdu reklamuotas JAV televizijos kanalo FX serialo „Amerikietiška siaubo istorija“ (angl. American Horror Story) penktasis sezonas, kuriame vieną pagrindinių vaidmenų atliko ir Lady Gaga.

Siaubo žanrui priskiriamame seriale atlikėja atliko paslaptingame viešbutyje apsistojusios grafienės vaidmenį. Planuojančius žiūrėti serialą perspėjame apie atskleidžiamą siužeto liniją, tačiau atlikėjos bei nuotraukoje matomų vaikų personažai seriale – vampyrai.

Vaikai vampyrai pasirodė antroje penkto sezono „Amerikietiškos siaubo istorijos“ serijoje, eterį išvydusioje 2015 m. spalio 14 d.

15min nuotr./Kaip stiprinti informacinį imunitetą?
15min nuotr./Kaip stiprinti informacinį imunitetą?

M.Gabrilavičiaus įrašo komentarus lydėjo ir daugiau prieš Lady Gaga nukreiptų teorijų. Viena feisbuko vartotoja dalijosi nuotraukomis apie neva satanistinius ritualus, kuriuose dalyvavo popmuzikos žvaigždė.

Apie šią istoriją gegužę rašė leadstories.com faktų tikrintojai. Makabriškus vaizdus primenančios nuotraukos buvo padarytos 2013 m. Serbijos menininkės Marinos Abramovič parodoje Niujorke.

Kadangi vienas iš esminių „QAnon“ sąmokslo teorijos grupei būdingų teiginių yra „žiniasklaidos priemonės yra valdomos Rotschildų ir Rockefellerių, todėl jomis pasitikėti negalima“, didžiąją dalį visų į šią teoriją sutrauktų teiginių galima įvardyti kaip tiesioginį prieštaravimą tam, ką skelbia žiniasklaida, mokslininkai ir pripažinti ekspertai.

Vis dėlto labai mėgstama šventai tikėti visais teiginiais, kuriuos galima rasti arba „alternatyviuose naujienų šaltiniuose“, arba socialiniuose tinkluose.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius