-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 03

Ne visi Seimo „valstiečiai“ nori kovos vienmandatėse apygardose, o V.Rinkevičius išvis nusivylė politika

Trečią kadenciją Seime dirbantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Viktoras Rinkevičius ketvirtą kartą mandato nesieks. Vienmandatėse apygardose savo kandidatūrų neplanuoja kelti ir Seimo „valstiečiai“ Levutė Staniuvienė bei Antanas Baura. Kodėl? Visi politikai įvardija skirtingas priežastis.
Levutė Staniuvienė, Antanas Baura, Viktoras Rinkevičius
Levutė Staniuvienė, Antanas Baura, Viktoras Rinkevičius / 15min nuotr.

Pagal LVŽS sąrašą į Seimą išrinktas V.Rinkevičius daugiau rinkimuose teigia nedalyvausiantis, nes nusivylė politika. O kur dar parlamentarų rietenos.

„Nusivyliau. Aš tikėjausi daugiau racionalumo, daugiau pragmatiškumo. Tos Seimo rietenos... Posėdžiai prasideda ne klausimu, kai visi dar pilni energijos, švieži iš po poilsio. Išleidžiam energiją rietenoms, o ne racionaliems sprendimams. Man tokie dalykai ir purvo drabstymai viens ant kito, ieškojimai velniai žino ko, nepriimtina. [...] Nepatinka tas“, – 15min komentavo Seimo narys.

Išleidžiam energiją rietenoms, o ne racionaliems sprendimams.

Ką veiks toliau?

„Oi, aš turiu darbų labai daug“, – tikino V.Rinkevičius, pridurdamas, kad turi ir kūrybinių minčių, o ir su politika esą nebūtinai atsisveikina visam laikui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Rinkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Rinkevičius

L.Staniuvienė nenori žiūrėti pro langą

Kuršo apygardoje į Seimą išrinkta L.Staniuvienė tikino kandidatuosianti tik partijos sąraše, o vienmandatėje nebesikels, nes pasikeitė apygardos ribos.

„Dalyvausiu sąraše daugiamandatėje. Vienmandatėje nedalyvausiu, kadangi Skuodas yra perdalintas per pusę – pusė prie Mažeikių, pusė prie Kretingos – mano apygardos kaip ir nebeliko, ji yra išdalinta. Šį sprendimą priėmiau pati“, – pasakojo parlamentarė.

Dėl to, kad liko be vienmandatės apygardos, ji teigė neapgailestaujanti. Bet gal galėjo kovoti dėl kitos?

Kandidatai dygsta kaip grybai, bus už mane gudresnių.

„Kandidatai dygsta kaip grybai, bus už mane gudresnių, gal kai kur nemokėjau atsilaikyti, kai kur klaidų padariau. Kandidatų yra labai daug, visi nori, o aš nežinau. Nelabai noriu, bet daugiamandatėj – taip, būsiu“, – patikino L.Staniuvienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Levutė Staniuvienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Levutė Staniuvienė

Visgi į Seimą ji sakė norinti būti išrinkta: „Aš labai noriu būti žmonėms reikalinga. Nežinau, kokiu būdu – nenorėčiau sėdėti namuose, žiūrėti pro langą, ar tiktai darže darbuotis. Aš turiu didelę politinę patirtį ir savivaldybėj rajono. Tikrai žinau, kad būsiu reikalinga žmonėms ir labai to norėčiau.“

O jei ne, teigė ieškosianti kitos veiklos.

„Yra visokių kitų gražių darbų – visuomeninių, savanorystė. Aš esu visuomenininkė. Tikrai dalyvausiu, nepasitrauksiu į šoną. Tikrai neverksiu. Bus kaip bus, atiduodu viską likimui į rankas“, – kalbėjo L.Staniuvienė.

A.Baura: amžius toks

Kitas trečią kadenciją Seime dirbantis „valstietis“ A.Baura taip pat tikino nebekandidatuosiantis vienmandatėje apygardoje. Į parlamentą jis pateko po to, kai savo mandato atsisakė Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje išrinkta Greta Kildišienė ir šioje apygardoje buvo surengti nauji rinkimai.

„Kas liečia vienmandatę apygardą, aš tikrai nedalyvausiu. Mano trečia kadencija, mano jau ir amžius toks. Aš esu senjoras, gaunu pensiją. Nematau jokių problemų“, – teigė A.Baura.

Seimas turi atsinaujinti, atsijauninti.

Jo įsitikinimu, „Seimas turi atsinaujinti, atsijauninti“.

Be kita ko, A.Baura pasveikino vietoje jo apygardoje besikeliantį kolegą Tomą Tomiliną.

„Konkrečiai džiaugiuosi, kad šitoje vienmandatėje, kurioje esu išrinktas, Anykščių-Panevėžio abudu skyriai kandidatu yra iškėlę Tomą Tomiliną“, – kalbėjo politikas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Baura
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Baura

Ar į Seimo rinkimus eis su partija, pasak A.Bauros, parodys laikas: „Daugiamandatėje – laikas dar parodys, ar būsiu, ar nebūsiu. Iki registravimosi yra laiko. Pats sprendimas vienmandatėje nedalyvauti irgi daug ką pasako“.

Seimo rinkimai vyks spalį. Valdančioji LVŽS kandidatų sąrašus tvirtins liepos 10-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius