Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

Nelegalių paminklų D.Kedžiui negriaus

Kauno marių regioninio parko teritorijoje, Šlienavoje, pastatyti du paminklai, skirti velioniui Drąsiui Kedžiui, nebus griaunami. Tačiau naujų monumentų šioje vietoje neturėtų atsirasti.
Naujas paminklas D.Kedžiui Šlienavoje statomas negavus nė vieno leidimo.
Naujas paminklas D.Kedžiui Šlienavoje statomas negavus nė vieno leidimo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokį sprendimą priėmusi Kauno marių regioninio parko direkcija tikisi Kedžių rėmėjų supratingumo. „Tai kompromisas. Esami paminklai galės likti, detalės dėl jų bus suderintos. Tačiau daugiau panašių statinių netoleruosime“, – „15min“ sakė Kauno marių regioninio parko direkcijos vadovė Nijolė Eidukaitienė.

Jau pastatytų paminklų niekas negriaus. Svarbu, kad naujų niekas nebestatytų – Dėl to, regis, sutarėme, – sakė N.Eidukaitienė.

„15min“ primena, kad pirmas medinis paminklas, skirtas dviem žmogžudystėmis įtartam, o vėliau mįslingomis aplinkybėmis mirusiam D.Kedžiui, radimo vietoje Šlienavoje iškilo rugpjūtį. Nepraėjus nė mėnesiui šalia jo pradėtas statyti dar didesnis monumentas. Abu statiniai iškilo regioninio parko teritorijoje. Tačiau jų užsakovai nematė reikalo iš anksto suderinti statybų su parko direkcija.

Apie tai, kad šioje vietoje vienas po kito dygsta paminklai, Kauno marių regioninio parko direkcijos vadovė sužinojo iš „15min“ žurnalistų. Tiesa, prieš kurį laiką ją buvo pasiekęs D.Kedžio motinos Laimos Kedienės prašymas Šlienavoje leisti statyti paminklą. Tačiau jame trūko dokumentų, o be jų pradėtos paminklo statybos buvo laikomos nelegaliomis. Vis dėlto Kauno marių regioninio parko direkcijos vadovė N.Eidukaitienė tvirtino ieškosianti abi puses tenkinsiančio sprendimo.

„Išmatavus paminklus paaiškėjo, kad vienam, mediniam, kuris yra mažesnis nei 2,2 metro, nereikia jokio leidimo. Kitas, maždaug 2,5 metro, pateko į nesudėtingų statinių kategoriją. Todėl paprašėme jo statytojo (Alvydo Veberio, kuris yra labdaros ir paramos fondo „Biblijos studijos“ vadovas – red.) pateikti reikalingus dokumentus. Jis atsiuntė paaiškinimą, tačiau dar trūksta vienos schemos“, – vakar sakė N.Eidukaitienė. A.Veberiui nurodyta gauti susitikimą statyboms šioje vietoje iš žemės savininko – urėdijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius