-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 24

Nepaisydami rekomendacijų, klaipėdiečiai į Jūros šventę sugužėjo be kaukių – teisinasi, kad žmonių mažai

Penktadienį prasidėjusi Jūros šventė primena mugę: nors prekybos teritorija išplėsta, žmonės būriuojasi prie prekybininkų palapinių, tačiau kaukes dėvi vos vienetai. Praeiviai teisinasi, kad žmonių nedaug, nėra didelio pavojaus.
Jūros šventė 2020
Jūros šventė 2020 / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Garsiakalbiai per šventę praneša, kad reikėtų laikytis saugios distancijos, dezinfekuoti rankas, dėvėti kaukes, laikytis kitų apsaugos priemonių, tačiau nepanašu kad šios rekomendacijos girdimos: žmonės būriuojasi prie prekybininkų palapinių, vietomis susibūrimai tankūs. Žmonių skaičius mažesnis nei ankstesnių švenčių metu – dalį jų galėjo sulaikyti ūkanotas oras.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jūros šventė 2020
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jūros šventė 2020

Anksčiau Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas žadėjo: „Šiemet švęsim, ne taip triukšmingai, bet saugiai, išradingai ir linksmai.“

Šiemet šventėje nevyksta stacionarių koncertų, išplėsta prekybos teritorija.

Tačiau 15min ratu apėjus „Jūros šventės“ teritoriją, ant rankų pirštų pavyko suskaičiavo asmenis, dėvinčius kaukę – šimtai žmonių rinkosi ateiti be jos. Praeiviai įvairiai aiškina motyvus, kodėl nesisaugo.

„Tai kad žmonių nedaug, dėl to ir nesidėjome. O rytoj bus daugiau žmonių, tada ir užsidėsime. O gal ir apskritai neisime“, – kalbėjo pagyvenęs vyras.

„O kodėl reikėtų bijoti, ar jūs sergate? Mes niekada nenešiojame ir nesiruošiame nešioti“, – 15min kalbėjo vidutinio amžiaus moteris, lydima vyro.

„Aš nekomentuoju. Jeigu atvirai aš apskritai neplanavau čia būti. Man nelabai šita šventė patinka, mane atsivežė mergvakaris, taip sakant, mano“, – kalbėjo mergina, lydima draugių.

Prastas oras atbaidė dalį dalyvių.

15min jau skelbė sveikatos apsaugos viceministrės Kristinos Garuolienės penktadienį išsakytą įspėjimą, kad tais atvejais, kai viešose vietose neįmanoma užtikrinti saugaus atstumo – per renginius ir panašiai, labai svarbu dėvėti kaukes.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jūros šventė 2020
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jūros šventė 2020

„Labai prašau visų atkreipti į tai dėmesį“, – penktadienį kalbėjo ji.

O Sveikatos apsaugos ministrą pavaduojantis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius neatmetė, kad kitą savaitę gali būti sugriežtinta kaukių dėvėjimo tvarka.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 26 nauji koronaviruso infekcijos atvejai. Trylika iš naujų patvirtintų atvejų – Kaune, susijusių su protrūkiu transporto įmonėje „Hegelmann transporte“. Devyni naujai patvirtinti atvejai, nustatyti Vilniaus apskrityje, siejami su šeimos šventėmis, kurios dalyviams jau anksčiau patvirtinta COVID-19 liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius