Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 23 /10:48

Nepotizmo skandalą sukėlusi A.Belickaitė traukiasi iš pareigų

Nepotizmo skandalą sukėlusi LTG korporatyvinių ryšių direktorė Agnė Belickaitė ketvirtadienį paskelbė, kad traukiasi iš pareigų. Ji toliau tvirtina, kad į šias pareigas pateko skaidriai. Trečiadienį apie pasitraukimą paskelbė ir jos vyras, ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.
Agnė Belickaitė ir Vincas Jurgutis
Agnė Belickaitė ir Vincas Jurgutis / 15min iliustracija

Nesijaučia padariusi ką nors blogo

„Chebra, šito jau yra per daug. LTG, nepadarę nieko blogo, yra valkiojami po purvą, nes kažkam tai yra smagu.

Prezidentas ir šiaip bet kas politikoje apgailėtinai kapitalizuoja progą daužyti oponentus.

Absurdas. Išeinu aš, nes tikrai nei geležinkeliai, nei mano vyras, nei, tiesą sakant, aš pati nenusipelnėme viso šito

Mano nieko blogo nepadaręs vyras atsistatydina, nes nori kažkaip apsaugoti kitus nuo šmeižto, spaudimo ir manipuliacijų.

Laisvės partijos žmonės, su kuriais dar ką tik turėjome profesinius santykius (būtent taip – mano santykiai su politinėmis partijomis visada buvo pabrėžtinai profesiniai ir paremti sutartimis), jaučiasi turintys teisę mane savintis, nurodinėti, kur galiu ar negaliu dirbti, ir net atvirai daro politinį spaudimą valstybės valdomos įmonės veiklai.

Absurdas. Išeinu aš, nes tikrai nei geležinkeliai, nei mano vyras, nei, tiesą sakant, aš pati nenusipelnėme viso šito.

Dar kartą pakartoju, kad niekas šitoje situacijoje nepadarė nieko blogo. Konkursas buvo atviras, skaidrus ir profesionalus“, – savo paskyroje „Facebook“ paskelbė A.Belickaitė.

Išėjo šalių sutarimu

LTG pranešė, jog sprendimas dėl A.Belickaitės priimtas bendru šalių sutarimu. Apie laikinąjį korporatyvinių reikalų vadovą žadama pranešti vėliau.

„Tiek bendrovė, tiek šioje pozicijoje dirbantis žmogus turi turėti organizacijoje dirbančios komandos, visuomenės ir žiniasklaidos pasitikėjimą. Vertindami pastarųjų dienų įvykius, suprantame, kad Agnės atveju egzistuoja interesų konflikto regimybė, todėl priėmėme sprendimą, kad ji šių pareigų toliau eiti negali“, – pranešime sakė LTG vadovas Egidijus Lazauskas.

„Taip pat trečiadienį kreipėmės į išorės audito bendrovę, prašydami įvertinti vykusią atranką bei pateikti ekspertines rekomendacijas, į kurias atsižvelgsime organizuodami atrankas ateityje“, – pridūrė jis.

Raginimai trauktis

Vienas Laisvės partijos lyderių, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius ketvirtadienio rytą paragino nepotizmo skandalą sukėlusią LTG korporatyvinių reikalų direktorę A.Belickaitę palikti pareigas.

T.V.Raskevičius ketvirtadienio rytą savo paskyroje „Facebook“ rašo, jog viešų ir privačių interesų konflikto regimybė politikoje yra ne ką mažesnė blogybė nei pats konfliktas.

Jis sako nesuprantąs, kur, kaip ir kodėl žmogui, kuris šalia partijos buvo nuo pradžių, kilo mintis kandidatuoti į vadovaujančias pareigas šios politinės jėgos ministrui pavaldžioje valstybės įmonėje.

„Tai buvo kvailas ir ydingas sprendimas ir būtina prisiimti tokio sprendimo pasekmės. Ir yra tik vienintelė išeitis – tų pareigų atsisakyti. Čia ir dabar. Tiesą sakant, nesuprantu, kodėl toks sprendimas iki šiol dar nepriimtas“, – rašo T.V.Raskevičius.

Laisvės partijos narė teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska nepateisinamu vadina ekonomikos ir inovacijų viceministro V.Jurgučio sutuoktinės A.Belickaitės sprendimą įsidarbinti „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore.

„Aš neabejoju Agnės profesionalumu ir tinkamumu eiti pareigas. Tačiau asmens sprendimas žengti į interesų konflikto regimybę, nepaisant galimos žalos partijos atžvilgiu, man yra nesuvokiamas, nepateisinamas ir skaudinantis“, – trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ parašė ministrė.

Vyras irgi pasitraukė

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį interviu TV3 televizijai pareiškė, kad dėl jos draugės įsidarbinimo LTG ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė turėtų pasvarstyti apie galimybę atsistatydinti.

Netrukus po to A.Belickaitės vyras, ekonomikos ir inovacijų viceministras V.Jurgutis „Facebook“ pranešė nutariąs atsistatydinti, kad ši „keista istorija“ baigtųsi.

Apie savo sprendimą viceministras V.Jurgutis pranešė savo feisbuko paskyroje.

„Traukiuosi iš ekonomikos ir inovacijų viceministrų ir tikiuosi, kad tai leis pabaigti šią keistą istoriją ir visiems grįžti prie svarbių klausimų valstybėje“, – trečiadienio vakarą pranešė V.Jurgutis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vincas Jurgutis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vincas Jurgutis

Jis atmetė kaltinimus nepotizmu ir sutuoktinės protegavimu, tačiau prezidentui pareikalavus atsakyti „už dalykus, kurių nebuvo“, nutarė atsistatydinti.

„Suprantu, kad norinčiųjų tikėti sąmokslo teorijomis nuomonės tai nepakeis, bet matau vienintelę galimybę nuimti vieną kaltumo prezumpciją, išmestą į viešąją erdvę, – aš nebūsiu viceministras, o mano žmona nebebus viceministro žmona“, – rašė V.Jurgutis.

„Žinodamas, kad niekas nieko neteisėto nepadarė, noriu pabandyti nuimti krūvį nuo niekuo dėtų žmonių. Šitą atsakomybę noriu prisiimti aš“, – tvirtino jis.

A.Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, ji yra Laisvės partijos vicepirmininko bei ekonomikos ir inovacijų viceministro V.Jurgučio žmona, taip pat A.Armonaitės artima draugė, bendraklasė ir universiteto bendramokslė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas sako pasirinkęs A.Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų, bet žadėjo kreiptis į išorės auditorius, kad šie dar įvertintų atrankos procedūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius