-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 19 /2011 06 20

Nerimas dėl užtverto popiežiaus kalnelio: ar liks jis atviras visuomenei

Santakos parke esantis popiežiaus Jono Pauliaus II vardu pavadintas kalnelis šiuo metu neprieinamas visuomenei. Apsaugine juosta aptverta teritorija, prie kurios pastatyta ir medinė lentelė su užrašu „Privati seminarijos valda“, išgąsdino kauniečius.
Kauniečius išgąsdino lentelė, skelbianti, kad dalis Santakos parko teritorijos tapo privačia valda.
Kauniečius išgąsdino lentelė, skelbianti, kad dalis Santakos parko teritorijos tapo privačia valda. / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Man, kaip miestietei, norisi sužinoti, ar ši teritorija bus užtverta, ar ji tikrai priklauso seminarijai? Jei taip, tai kodėl anksčiau ji buvo vieša, o dabar – atimama? Gal tai įeina į popiežiaus kalnelio sutvarkymo „programą“? – nuogąstavimus išreiškė kaunietė Rasa Juodišienė.

Kauno kunigų seminarijos rektorius, kunigas Aurelijus Žukauskas užtikrino, jog ši teritorija nebus atimta iš kauniečių. Pasak seminarijos vadovo, apsauginė juosta uždėta tik todėl, kad norima, jog saugiai prigytų ką tik pasėta žolė.

„Norime žolę apsaugoti nuo jaunimo, kuris mėgsta su dviračiais pravažiuoti šia vieta. Kai ji prigis, apsauginė juosta bus nuimta“, – sakė kun. A.Žukauskas.

Mistinė lentelė

Tačiau lentelė, skelbianti, jog teritorija, esanti greta kalnelio, yra seminarijos nuosavybė, suglumino patį Kauno kunigų seminarijos vadovą. Pasak jo, greičiausiai ją pastatė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai, kurie buvo atsakingi už popiežiaus kalnelio sutvarkymą. Pastarieji aiškino nieko panašaus nedarę.

 

Traukė jaunimą

Santakos parke esantis kalnelis, gavęs popiežiaus vardą, buvo supiltas 1993 m., kai Lietuvoje lankęsis popiežius Jonas Paulius II čia aukojo Šv. Mišias. Šį pavasarį iš Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus fondo buvo skirti 150 tūkst. Lt popiežiaus kalneliui sutvarkyti. O birželio 4-ąją ant jo atidengtas palaimintajam popiežiui Jonui Pauliui II skirtas paminklas.

Kun. A.Žukauskas sakė, jog buvo galvojama kalnelį apjuosti nedidele tvorele. Tačiau, Z.Girčio teigimu, šio sumanymo atsisakyta. Anksčiau šią vietą itin mėgo jaunimas, čia nevengęs ir ne itin saugių pramogų. Pasak Z.Girčio, kai tvarkant kalnelį buvo nuardyti laiptai, po jais rasta visokio „turto“: nuo alkoholio butelių, iki švirkštų.

„Tai, kad jaunimas ir dabar gali čia ateiti išgėrinėti, turbūt labiausiai ir neramina seminariją bei arkivyskupiją. Tačiau mes jau ėmėmės prevencinių priemonių: kalnelis apšviestas, o netoliese įrengta vaizdo stebėjimo kamera. Todėl dabar budintys pareigūnai mato, kas čia dedasi ir, reikalui esant, gali atsiųsti patrulius“, – sakė valdininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius