-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 10

Partijai pasipriešinę socialdemokratai svarsto, kaip elgtis toliau

Prieš partijos valią bendrą darbą su „valstiečiais“ pasirinkę socialdemokratai antradienio frakcijos posėdyje planuoja svarstyti, kokiu keliu sukti toliau – palikti partiją ar laukti tarybos sprendimo dėl jų pašalinimo.
Irena Šiaulienė
Irena Šiaulienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Susitiksime ir apsitarsime, kokia bus nuomonė daugumos, ne tas sprendimas (koalicijos sutartis su „valstiečiais“– BNS) buvo priimtas daugumos frakcijos. Diskutuosime dėl visų klausimų, o ar priimsime sprendimą, bus aišku rytoj“, – žurnalistams pirmadienį sakė Seimo narys Juozas Bernatonis.

Socialdemokratė Irena Šiaulienė teigė, kad svarbiausias klausimas – ar patiems išeiti iš partijos, ar laukti tarybos sprendimo.

„Variantai įvairūs galimi, bet neapsispręsta – ar išeiti, ar laukti, kol išmes“, – apie svarstomus variantus pirmadienį žurnalistams sakė I. Šiaulienė.

Keli socialdemokratai pirmadienį Seime aptarė galimus scenarijus po Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Etikos ir procedūrų komisijos sprendimo siūlyti šalinti iš partijos dešimt Seimo narių, nepaklususių tarybos patvirtintai pozicijai trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Sprendimą dėl nuobaudos turėtų priimti LSDP taryba. Jos datą turi patvirtinti antradienį vakare posėdžiausiantis LSDP prezidiumas, tarybą siūloma šaukti šeštadienį, spalio 14 dieną.

Prieš partijos tarybos valią rugsėjo pabaigoje devyni Seimo socialdemokratai balsavo už tai, kad būtų tęsiamas bendradarbiavimas su „valstiečiais“. Šie Seimo nariai: J. Bernatonis, Antanas Vinkus, Artūras Skardžius, I. Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Algirdas Butkevičius, Rimantas Sinkevičius, Andrius Palionis, Gediminas Kirkilas. Keturi – Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas – buvo prieš. Julius Sabatauskas susilaikė, o dar trys Seimo socialdemokratai posėdyje nedalyvavo. Iš partijos siūloma šalinti ir Mindaugą Bastį, jis pasirašė susitarimą dėl frakcijų koalicijos, bet nedalyvavo balsavime dėl tokio sprendimo.

Parlamentarai, kurių elgesį šeštadienį svarstė Etikos komisija, buvo kviesti į posėdį, tačiau nė vienas iš jų neatvyko. Savo raštu pateiktuose paaiškinimuose Etikos komisijai socialdemokratai ginčija LSDP tarybos sprendimo pasitraukti į opoziciją teisėtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius