Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 23

Po 15min straipsnio LSDP susizgribo atnaujinti rinkimų programą Baltarusijos klausimu

Lietuvos socialdemokratų partija, reaguodama į 15min publikaciją apie keisčiausius teiginius partijų programose, suskubo atnaujinti savo rinkimų programą. Pasak partijos atstovo spaudai Justino Argusto, programos dalis apie Baltarusiją buvo pakeista jau anksčiau, tačiau internete skelbtas senas variantas, kurį liepą patvirtino partijos taryba.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iki trečiadienio viešai skelbiamoje programoje apie santykius su Baltarusija socialdemokratai pasisakė taip: „Su šia valstybe mus sieja ir istorija, ir ilgiausia siena. Mums nėra naudinga, kai ši šalis yra tarptautiniu mastu izoliuota, jai taikomos sankcijos. Taip tik dar labiau didinama jos priklausomybė nuo Rusijos, jos režimo represyvumas. Privalome ieškoti sąlyčio taškų bendradarbiaujant įvairiose srityse, ypač ekonomikos, aplinkosaugos, kultūros, sveikatos apsaugos, transporto, taip pat plečiant kontaktus tarp žmonių.“

Tačiau partijos pirmininkas Gintautas Paluckas dar rugpjūčio 11 d. pasisakė už sankcijas.

„Politinės sankcijos tikrai būtų paveikios“, – naujienų agentūrai BNS tada sakė jis.

LSDP atstovas spaudai J.Argustas 15min nurodė, kad G.Paluckui teikiant komentarą jau buvo pakeista ir partijos programa.

Planai dėl santykių su Baltarusija po suklastotų prezidento rinkimų buvo išdėstyti taip:

„Su šia valstybe mus sieja ir istorija, ir ilgiausia siena. Nepaisant Aliaksandro Lukašenkos režimo legitimumo problemų turime ieškoti sąlyčio taškų su Baltarusija bendradarbiaujant įvairiose srityse, ypač ekonomikos, aplinkosaugos, kultūros, sveikatos apsaugos, transporto, taip pat plečiant kontaktus tarp žmonių. Dėl santykių dabartinio valdančiojo režimo atžvilgiu, įskaitant sankcijų taikymą, privalome siekti vieningos ES pozicijos.

Sprendžiant Astravo atominės elektrinės klausimą, turime pasitelkti kompetentingas ES institucijas ir tarptautines organizacijas užtikrinant maksimalų šios būsimosios jėgainės saugumą. Šiuo metu jos saugumui turime kelti aukščiausius reikalavimus. Kartu su ES ir tarptautinėmis atominių elektrinių saugumą kontroliuojančiomis institucijomis turime siekti saugumo testų atlikimo skaidrumo ir patikimumo. Lietuvos ekspertų dalyvavimas tose ekspertų grupėse yra būtinas.“

Tiesa, viešai skelbiame dokumente pataisymai nebuvo atlikti. Pataisyti partijos viešai skelbiamą oficialų dokumentą imtasi po 15min publikacijos apie keisčiausius partijų programinius siekius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius