Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 10

Policijos suvestinėse skiepų priešininkai „rado“ žalos patvirtinimą, nors mirčių dėl jų nenustatyta

Rastas miręs be smurto žinių – reiškia, vakcinų „darbas“, tokią žinią jau ne vieną mėnesį platina skiepų nuo COVID-19 priešininkai. Nors pastaruoju metu būta nemažai pranešimų apie įvairiose vietose rastus mirusius žmones, tokios išvados daryti negalima. Mat viešai skelbiamoje informacijoje net nenurodoma, ar jie buvo vakcinuoti. Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) yra gavusi ne vieną pranešimą apie mirtį po vakcinacijos, bet nė sykio priežastinio ryšio nenustatė.
Žvakelė (asociatyvi nuotrauka)
Žvakelė (asociatyvi nuotrauka) / Anne Nygård nuotr./ Unsplash nuotr.

Tą patį sakė mitinge

Vienoje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasirodė nuotraukų koliažas su žinučių apie sostinės Katedros aikštėje rastą mirusį vyrą, po balkonu Kaune rastą vyro kūną, Mažeikiuose ir Vilniuje aptiktus dviejų moterų ir vyrų kūnus, vieno dėstytojo mirtį pavadinimais.

Kartu pridėtas trumpas komentaras: „Visi rasti mirę – be išorinių smurto žymių ir tik per šią savaitę. „Sutapimai po sutapimų“, kaip pasakytų mūsų studentų vyriausybės nariai. Per praeitą mėnesį tokių mirčių be išorinių smurto žymių buvo labai nemažai“.

Po juo – 35 nuorodos į žinutes įvairiuose Lietuvos naujienų portaluose apie praėjusį mėnesį rastus mirusius žmones be smurto žymių. Dauguma jų parašytos pagal policijos suvestinėse pateikiamą informaciją.

Nors daugiau niekas nepaaiškinta, iš bendro konteksto ir komentarų galima suprasti, esą tai yra skiepų nuo COVID-19 šalutinis poveikis. Panašūs komentarai palikti ir prie kai kurių žinučių apie mirusiuosius.

Panaši žinia skambėjo ir rudenį pedagogės Astros Astrauskaitės organizuotame mitinge. Moteris kelis kartus pareiškė, esą vakcinos žaloja sveikatą, pasiskiepiję žmonės tariamai suserga ir net miršta: „Auga susirgusiųjų skaičius, randami vyrų lavonai be smurto žymių.“

Pranešimai – iš visos Lietuvos

Seniausia žinutė – apie Šakių rajone rastus 21-erių ir 70-ies metų vyrų kūnus, kurie buvo rasti be išorinių sužalojimų. Buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai mirties priežastims nustatyti.

Kitą dieną miręs žmogus buvo rastas viensėdyje Anykščių rajone. Žiniasklaidos teigimu, anksčiau jis turėjo problemų su sveikata.

Kituose tekstuose rašoma apie dar dviejų – 71-erių bei 63-ejų – Anykščių rajono gyventojų bei 87-erių senolio iš Jonavos mirtis. Vieną dieną buvo rasti trys vidutinio amžiaus mirusieji – Radviliškio rajone ir Šilutėje. Kitą – dar šeši (Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Ignalinoje), o Neringoje aptikti jau pradėję irti palaikai, spėta, kad žmogus galėjo ir nuskęsti.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Žinutės apie rastus mirusius žmones be smurto žymių
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Žinutės apie rastus mirusius žmones be smurto žymių

Kaune netoli mokyklos buvo rastas maždaug 70-mečio, Vilniuje po viaduku – maždaug 50-mečio, Kuršėnuose prie renovuojamo namo – 43 metų vyrų kūnai.

Jurbarke namuose negyvas aptiktas vos 23-ejų vaikinas, o Alytuje miške – dar nuo vasaros vidurio ieškoto 35-erių vyro kūnas. Molėtuose ir Lazdijų rajone taip pat buvo rasti pradėję irti palaikai, miškelyje Ukmergės pakraštyje – garbaus amžiaus moters kūnas.

Kaune namų kiemuose buvo rasti dviejų moterų kūnai, spėjama, kad viena iškrito pro buto langą.

Du mirę vyrai savuose namuose buvo rasti Jonavoje ir Tauragės rajone, vienas – gatvėje Anykščiuose. Šilutėje upėje buvo pastebėtas pagyvenusios moters kūnas. Vieną dieną Telšių apskrityje buvo aptikti net keturi mirę žmonės be išorinių smurto žymių.

Lapkričio viduryje Kaune ant upės kranto buvo rastas 25-35 metų, miške Alytuje – 33-ejų, Radviliškio rajone malkinėje – 20-mečio, Šiauliuose autobusų stotelėje – 81-erių, Vilniuje lauko tualete - 40-45 metų amžiaus vyrų kūnai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ekskursija Punios šile
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ekskursija Punios šile

Net keturių neaiškiomis aplinkybėmis mirusių vyrų kūnai vieną dieną buvo rasti pajūryje. Vienas iš jų turėjo žaizdą galvoje, tačiau nežinia, ar buvo sužalotas, ar susižeidė pats griūdamas.

Beje, į sąrašą įtraukti pranešimai apie dar tris vyrus, kurių kūnai lapkričio pradžioje Kaune ir Klaipėdoje butuose bei šalia autobusų stotelės buvo aptikti su žaizdomis ar kraujosruvomis.

Mirčių po skiepo nenustatyta

Nors iš šių pranešimų sunku įžvelgti aiškią tendenciją – žmonių kūnai buvo rasti skirtinguose miestuose ir rajonuose, įvairiose vietose (savuose butuose, prie namų, malkinėje, gatvėje, miške, pajūryje, upėje).

Absoliuti dauguma mirusiųjų – vyrai, tačiau būta ir ne vienos moters. Kai kurie mirusieji buvo jauni, tačiau dauguma – vidutinio ar net senyvo amžiaus, tad galima spėti, kad tai galėjo būti mirties priežastimi.

Be to, kai kuriuose pranešimuose užsiminta, kad kūnai buvo su kraujosruvomis ar žaizdomis, tad gali būti, kad žmonės mirė dėl smurto ar kitų išorinių priežasčių.

Tik kartą užsiminta, kad žmogus turėjo sveikatos problemų. Nė vienoje žinutėje nenurodyta, kad žmogus būtų neseniai sulaukęs pirmos ar antros vakcinos dozės, apskritai net nepaminėta, ar jie buvo pasiskiepiję.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Skiepijimo akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Skiepijimo akimirka

Statistikos departamento kasdien skelbiami duomenys rodo, kad vakcinuoti žmonės taip pat miršta nuo COVID-19. Kad tokia pati lemtis ką nors Lietuvoje būtų ištikusi dėl skiepo, kol kas nepatvirtinta.

VVKT yra gavusi skundų, kad vieną ar kitą žmogų po skiepo ištiko mirtis, tačiau specialistai sąsajų neįžvelgė.

„Per visą vakcinacijos laikotarpį esame gavę 28 pranešimus apie žmonių mirtis po vakcinacijos, – portalą 15min informavo VVKT atstovė spaudai Aistė Tautvydienė. – Nė vienu atveju priežastinis ryšys tarp vakcinos ir mirties nebuvo nustatytas.“

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius