Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 26

Policininkas atskleidė, ką reikėtų daryti triukšmo ir vibracijų neapsikentusiam M.Ivaškevičiui

Žinomas dramaturgas Marius Ivaškevičius ir toliau lieja pyktį dėl triukšmo bei vibracijų iš Vilniaus gatvės. Dėl to jis kaltina netoli namų esantį populiarų naktinį klubą „Materialistė“. Tuo metu policijos pareigūnas Vaidas Maziliauskas tvirtina, kad ši pasilinksminimo vieta niekuo neišsiskiria iš kitų, jis atskleidė, ką reikėtų daryti M.Ivaškevičiui.
Marius Ivaškevičius ir Vaidas Maziliauskas
Marius Ivaškevičius ir Vaidas Maziliauskas / 15min montažas

Sekmadienį M.Ivaškevičius pasidalino vaizdo įrašu, kuriame – nuo trankios muzikos drebantys Labdarių gatvėje esančio buto langai.

Šalimais – populiarus sostinės klubas „Materialistė“, kurį dramaturgas ir apkaltino naktimis be proto garsiai leidžiant muziką, kad net neįmanoma miegoti.

M.Ivaškevičius visa tai pavadino „vartais į pragarą“ ir dūrė pirštu į institucijų neveiksnumą.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Marius Ivaškevičius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Marius Ivaškevičius

Tuo metu „Materialistės“ savininkas Matas Puodžiūnas 15min teigė, kad padaryta viskas, kad garsas neišeitų į išorę, o policija klubo nebuvo nubaudusi dėl triukšmo ir, apskritai, jame yra retas svečias.

Asmeninio archyvo nuotr./Matas Puodžiūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Matas Puodžiūnas

Į tai sureagavęs M.Ivaškevičius negailėjo kritikos policijai, o Vilniaus miesto savivaldybė tikino dedanti pastangas, kad panašių situacijų sprendimai būtų rasti.

„Nėra kažkuo išskirtinis klubas“

Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas V.Maziliauskas 15min tvirtino, kad „Materialistė“ niekuo neišsiskiria iš kitų sostinės pasilinksminimo vietų, kalbant apie triukšmą.

„Kalbant apie Vilniaus miesto centrą ir triukšmą, tai klubas „Materialistė“ nėra kažkuo išskirtinis. Pasitaiko, nes pasilinksminimo vietų koncentracija centre yra didelė“, – kalbėjo pareigūnas.

Asmeninio archyvo nuotr./Vaidas Maziliauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Vaidas Maziliauskas

Jo teigimu, šiemet numeriu 112 gyventojai dėl triukšmo, sklindančio iš šio klubo, skambino tris kartus, o per pastaruosius 12 mėnesių – dvigubai daugiau.

Vieną kartą pernai policija baro savininkus buvo ir nubaudusi.

Ką rekomenduojama daryti?

Vis dėlto, pasak policininko, triukšmą nustatyti atvykusiems pareigūnams sudėtinga.

„Ar tas triukšmas yra būtent iš „Materialistės“, sudėtinga objektyviai įvertinti, nes kartais tai būna ir iš kitų barų triukšmas ir triukšmas nuo žmonių bendravimo“, – pasakojo V.Maziliauskas.

Organizatorių nuotr./Klubas „Materialistė“
Organizatorių nuotr./Klubas „Materialistė“

Anot jo, tokiu atveju pranešėjai galėtų pasikviesti pareigūnus į namus – tai galėtų padėti.

„Rekomenduotina, jeigu pranešėjas nori, kad būtų objektyviai įvertinta. Bet aš suprantu, kad tokie pranešimai dažniausiai gaunami naktį, tai galbūt nesinori trikdyti poilsio užėjimais, bet būta tokių atvejų“, – tvirtino policininkas.

Pasak V.Maziliausko, geriausia abiem pusėms susitikti ir išsiaiškinti situaciją gražiuoju – rasti visiems tinkamus sprendimus, tačiau būna atvejų, kai abi pusės bendrauja vien per policiją.

Pareigūnas pabrėžė, kad triukšmo matavimus atlieka Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, tačiau tas matavimas neparodys triukšmo šaltinio – jis matuos tai, kas yra fone.

15min duomenimis, šią savaitę M.Ivaškevičius turėtų susitikti su „Materialistės“ savininku M.Puodžiūnu ir aptarti situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius