-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 03

Prasidėjo Santaros klinikų ir „Pontem“ derybos: bendrovės rankose – milijono vertės koziris

Šią savaitę Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų ir „Pontem“ atstovai pradėjo ieškoti kelio iš aklavietės, mat dabartinėmis maisto tiekimo sąlygomis nėra patenkinta nė viena pusė. Šalių atstovai 15min informavo, kad sprendimas dar nebuvo rastas, derybos bus tęsiamos.
Santaros klinikos ir bendrovė „Pontem“ derybas tęs kitą savaitę.
Santaros klinikos ir bendrovė „Pontem“ derybas tęs kitą savaitę. / 15min nuotr.

Kaip pasibaigs derybos, prognozuoti kol kas sudėtinga. Apie tai nekalba ir kivirčo pusės.

Viena vertus, Santaros klinikos su „Pontem“ turi karčios bendradarbiavimo praeities, tad galėtų norėti nutraukti sutartį. Kita vertus, bendrovė savo rankose laiko 1 mln. eurų vertės kozirį, galintį tą patirtį kiek pasaldinti.

Derybas stebi ir potencialūs nauji klinikų pacientų maitintojai „Skonio era“. Jos vadovo Mindaugo Aldonio teigimu, įmonė yra pasiruošusi kibti į darbus, jeigu derybose susitarimo rasti nepavyks.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka

Derybos bus tęsiamos kitą savaitę

Šalių teigimu, pirmame susitikime kompromiso rasti nepavyko.

„Abi pusės siekia taikiai ir kaip įmanoma greičiau išspręsti susidariusią situaciją. Derybos vyksta toliau”, – sakė Santaros klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė.

„Pontem“ vadovas Donatas Garbauskas teigė, kad antras susitikimas vyks kitą savaitę.

„Koks bus galutinis sprendimas, šiuo metu dar per anksti kalbėti. Tikimės, kad rasime abiem pusėms palankų sprendimą šioje situacijoje“, – kalbėjo jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Feliksas Jankevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Feliksas Jankevičius

Santarų klinikoms pirmajame susitikime atstovavo generalinis direktorius profesorius Feliksas Jankevičius, direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė, direktoriaus valdymui pavaduotojas infrastruktūrai Česlovas Selemonas, Teisės skyriaus vedėjas Darius Taminskas, Medicinos direktoriaus pavaduotoja slaugai Jurga Šuminienė ir gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė. Taip pat vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene G.Letukienė.

Nuo „Pontem“ prie derybų stalo sėdėjo generalinis direktorius D.Garbauskas ir bendrovės atstovai, atsakingi už sutarties vykdymą. Pavardžių įmonė nepaminėjo.

Klinikų sprendimas, vertas milijono

Šis bandymas peržiūrėti sutartį yra pirmasis po vasarą nesėkmingai vykusių derybų. Tuomet šalys išsiskyrė nepriėmusios jokio sprendimo ir dėl to kaltina viena kitą.

Idėja vėl grįžti prie derybų stalo kilo „Pontem“.

Rugsėjo pradžioje bendrovė teigė negalinti pacientams teikti geresnio maisto, kol nepakeista patiekalų kaina. Tuo metu ligoniai skundėsi, kad maistas yra nevalgomas. Kiek vėliau Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė įmonės veiklą klinikose. „Pontem“ nuomone, pažeidimai buvo minimalūs, o atlikti patikrinimai galimai sutampa su Santaros klinikų iniciatyva keisti maisto tiekėją.

Klinikos rugsėjo 4 d. pasirašė preliminarią sutartį su potencialiu partneriu „Skonio era“.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka

„Pontem“ nusistebėjo šiuo klinikų žingsniu. Esą tūkstantį pacientų tokiu atveju maitintų vos prieš mėnesį įkurta bendrovė.

„Įmonė, įsteigta rugpjūčio pradžioje ir turinti tik vieną darbuotoją, maitinimą teiks už naują – didesnę kainą“, – rugsėjo 10 d. pranešime spaudai rašė „Pontem“.

Tai ne žaidimas, tai yra atsakomybė ir į tai žiūrime labai rimtai, – sako M.Aldonis.

Alytaus rajono verslininkai Santarų klinikų pacientus maitinti pasiūlė už 5,76 euro be PVM ir 6,18 euro be PVM. Iki šiol „Pontem“ organizuotas maitinimas vyko už 2,59 euro suaugusiems ir 3,80 euro vaikams.

Tačiau, praėjus bemaž savaitei, bendrovė į situaciją žvilgtelėjo visai kitu kampu: užuot kritikuodama, sumanė išlaikyti turimas pozicijas – rugsėjo 17 d. pakvietė Santaros klinikas derėtis.

Kompanija pateikė tokį pasiūlymą: maitins už bemaž tokią pat kainą, kaip ir „Skonio era“ (6 eurai be PVM). O kartu atsiims bet kokias pretenzijas dėl patirtų nuostolių anksčiau laiko nutraukus sutartį bei nereikalaus kompensuoti investicijas į klinikų patalpas.

„Pontem“ teigimu, jos siekia per 1 mln. eurų. Jeigu sutartis būtų nutraukta, galima manyti, kad bendrovė siektų šią sumą išsiieškoti. Ar taip būtų iš tiesų, įmonės atstovai komentuoti atsisakė.

Tikimės, kad rasime abiems pusėms palankų sprendimą šioje situacijoje, – teigia D.Garbauskas.

Tad artimiausiu metu Santaros klinikoms reikės pasirinkti, kam spausti ranką.

„Skonio eros“ vadovas: projektas yra svarbus

Derybos domina ne tik du jų dalyvius, bet ir įmonę „Skonio era“, kuri su Santaros klinikomis jau yra pasirašiusi preliminarią maisto tiekimo sutartį. Įmonės vadovas M.Aldonis teigia laukiantis galutinio sprendimo – užsakymą gaus arba jie, arba konkurentai.

„Esame laukime. (...) Trečio kelio nėra“, – teigia jis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka

Verslininko teigimu, projektas yra svarbus, kitaip nebūtų jo net ėmęsis.

„Kaip jūs įsivaizduojat, jeigu mes dalyvaujam šitame procese, aišku, kad yra svarbus. Esame pasiruošę dirbti, kitaip nebūtume pasirašę sutarties. Tai ne žaidimas, tai yra atsakomybė ir į tai žiūrime labai rimtai“, – teigė M.Aldonis.

Jo teigimu, pasibaigus deryboms, „Skonio era“ yra pasiruošusi tiekti maistą nedelsiant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius