Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 11

Žurnalisto Tomo Čyvo sutuoktinė Virginija atsivėrė: „Jis mane tėškė į žurnalinį staliuką“

​​​​​​​Žurnalistas, politikos apžvalgininkas Tomas Čyvas atsidūrė areštinėje dėl įtarimų antradienį namuose smurtavus prieš savo žmoną. Virginija Čyvienė buvo žiauriai sužalota – ji patyrė atvirą nosies lūžį, žaizdą teko siūti. Dėl sutuoktinio smurto ji skundėsi ir anksčiau, tačiau artimieji numodavo į tai ranką – esą tai tiesiog poros kivirčai. Sukrėsta moteris 15min papasakojo, ką jai teko patirti.
Tomas Čyvas ir Virginija Čyvienė
Tomas Čyvas ir Virginija Čyvienė / Asmeninio archyvo nuotr.

46 metų įtariamąjį patruliai antradienį dieną išsivežė į komisariatą. Žurnalistui buvo nustatytas lengvas (0,57 prom.) girtumas. Policija atlieka tyrimą ir aiškinasi visas sutuoktinių konflikto aplinkybes. Tiesa, trečiadienį T.Čyvas buvo paleistas iš areštinės. Tačiau jo mobilusis telefonas buvo išjungtas.

„Tomas dažnai naudoja prieš mane tiek psichologinį, tiek fizinį smurtą, ypač, kai geria, o tokių dienų, kad negertų – retas atvejis. Praėjusiais metais vertė parduoti mano nuosavą butą, dar nebuvome santuokoje, pardavus, susituokėme, už mano pinigus buvo iškeltos vestuvės. Kol pinigų buvo, viskas buvo gerai, žinojau, kad jis skolose antstoliams ir mane įklampino į skolas. Paslapčia iš mano kortelės persivesdavo pinigus į savo sąskaitą, prieš keletą mėnesių buvau užsiregistravus pas dantų gydytoją, patikrinus sąskaitos likutį išsigandau, joje pinigų buvo lygiai 0“, – 15min pasakojo V.Čyvienė.

Paslapčia iš mano kortelės persivesdavo pinigus į savo sąskaitą, prieš keletą mėnesių buvau užsiregistravus pas dantų gydytoją, patikrinus sąskaitos likutį išsigandau, joje pinigų buvo lygiai 0, – pasakojo V.Čyvienė.

Pasak moters, sunku suvokti, kaip vyras pasielgė su jos sunkiai uždirbtais pinigais. Ji sutuoktiniui atleido už išleistus pinigus – esą tai tik pinigai, be to, ji norėjo viską pamiršti ir gyventi taikoje.

Ji taip pat atviravo, kad absurdiška, jog nemokami mokesčiai, užstatyti žiedai, geras sutuoktinio telefonas, dukters kompiuteris. „Dingo viskas, o jis nusipirko bilietus į Čikagą pasilinksminti. Likau beviltiškoje padėtyje. Jei prieinu trims minutėms pasikalbėti, jis jau rėkia, kad tris valandas kurkiu jam į ausį. Prasidėjo jo protrūkiai dėl smulkmenų“, – tęsė moteris.

Ji teigė mylinti jo dukrą, besirūpinanti ja kaip gali, o iš sutuoktinio vietoj padėkos už tai sulaukia to, kad sutuoktinis savo atžalą prieš ją nuteikinėja. Šeimoje moteris jaučiasi tiesiog atstumta. Tad belieka guostis tik savo vaikams, kuriems, anot moters, pardavus butą nieko nebeliko.

Kas nutiko antradienį, kad teko kreiptis į pareigūnus? Kodėl kilo konfliktas, o T.Čyvas, kaip įtariama, pakėlė ranką prieš jus? – 15min paklausė V.Čyvienės.

– Pareigūnus iškviečiau dėl vyro psichologinio ir fizinio smurto. Ėjau iš balkono ir jis mane tėškė į žurnalinį staliuką. Kilo konfliktas, nes jis mane įžeidinėjo.

Kaip elgėsi atvykę pareigūnai, kokią pagalbą jums pasiūlė?

– Buvo iškviesti medikai ir suteikta pagalba.

Minėjote, kad tai – ne pirmas kartas, kai sutuoktinis prieš jus smurtauja.

– Taip, tiesa, tai nebuvo pirmas kartas. Jis retai kada fiziškai smurtauja, dažniau imasi psichologinio smurto.

Minėjote, kad sutuoktinis smurtauja, ypač tuomet, kai yra neblaivus. Ar jis nebandė kovoti su alkoholio problema?

– Tomas turi problemų dėl alkoholio ir būtent išgėręs yra agresyvus. Paprašiau, kad bent jau mažintų dozes, mano sūnui girdint, pasakiau, kad jei taip tęsis, tai tada skiriamės. Aš mačiau, kad yra blogai, ir dažnai jam tai kartojau, bet Tomas labai jautriai ir piktai į tai sureaguodavo. Norėjau išsaugoti šeimą ir juos abu (su Tomo dukra – 15min) mylėti.

Užsiminėte, kad sutuoktinis nėra atsiskaitęs su antstoliais. Iš kur tos skolos?

– Jis skolingas antstoliams ir pažįstamiems – prisiskolino iki mums susituokiant. Nežinau jo skolų priežasties, žinau tik tai, kad ir mane įklampino į jas. Mano butas parduotas, o jo pinigai buvo išleisti, kai aš dirbau. Tomas, būdamas namuose, gražiai persivedinėjo pinigus iš mano sąskaitos į savo ir sužinojau tik po vedybų.

Jūsų butas buvo parduotas dar prieš santuoką, už tuos pinigus iškeltos vestuvės. Kur dabar gyvenate?

– Dabar nuomojamės butą. Jis ir iki santuokos gyveno nuomojamame būste.

Jūsų sutuoktinis paleistas iš areštinės. Kas toliau – skirsitės, bandysite taikytis?

– Pareigūnei pasakiau, kad paleistas jis važiuotų pas mamą. Toliau nežinau, ką darysiu. Man labai gaila to, kas vyksta. Tomas pasakė, kad skiriamės, jei prašau negerti. Aš esu sakius, kad skirsiuos. Kiek žinau, jis iš areštinės nuvežtas pas mamą.

Tuo tarpu pats T.Čyvas sako, kad niekada nėra nei mušęs savo sutuoktinės, nei kokios nors kitos moters.

15min primena, kad politikos apžvalgininkas T.Čyvas savo išrinktąją maisto specialistę Virginiją Čyvienę vedė vos prieš pusmetį – 2017 rugpjūčio 18 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius