-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 23

Anglų kalbos pamokos pravers: L.Pernavas gali tapti Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje

Po kadencijos pabaigos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas gali tapti Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje, teigia premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis ir Linas Pernavas
Saulius Skvernelis ir Linas Pernavas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kol kas išspręskime klausimus dėl Policijos generalinio komisaro atleidimo, o tada žiūrėsime, kokiose pozicijose jis galėtų tikrai sėkmingai save realizuoti“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

„Prieš dvejus metus yra priimtas sprendimas, kad ši pareigybė Lietuvos policijai yra reikalinga ir vienas iš variantų toks gali būti“, – pridūrė S.Skvernelis.

Jis taip pat teigė, kad atleidžiamam policijos vadovui bus sudarytos sąlygos toliau tarnauti Lietuvai.

S.Skvernelis mano, kad L.Pernavas pasiekė užsibrėžtus tikslus.

„Visi pareigūnai ir tarnautojai, kurie dorai tarnauja Lietuvai, kurie ėmėsi atsakomybės labai sunkiai sistemai vadovauti, nebus palikti likimo valiai. Jeigu tokį norą išreikš generalinis komisaras, o jis yra išreiškęs norą toliau tarnauti Lietuvos valstybei, tokios galimybės jam bus sudarytos“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė trečiadienį pritarė teikimui dėl kadenciją baigiančio L.Pernavo atleidimo iš policijos generalinio komisaro pareigų. Dekretą dėl atleidimo turės pasirašyti prezidentas Gitanas Nausėda.

Trečiadienį taip pat pritarta steigti Lietuvos policijos atašė pareigybę Jungtinėje Karalystėje, ruošiantis bendradarbiavimui su šia valstybe po „Brexit“.

Anksčiau šiais metais 15min pranešė, kad L.Pernavas nuo sausio iki gegužės kasdien po šešias valandas intensyviai mokėsi anglų kalbos.

„Natūrali kaita“

Premjeras ir vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė šią savaitę patvirtino, kad nuo 2014 metų policijai vadovaujantis L.Pernavas nebus skiriamas antrai penkerių metų kadencijai.

„Aš manau, kad policijos sistemai reikia kito vadovo ir tai natūralu – pasibaigia kadencija, atleidžiamas (L.Pernavas – BNS) ne dėl kažkokių priekaištų, tiesiog natūrali kaita, pasibaigus penkerių metų kadencijai“, – sakė S.Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Pernavas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Pernavas

Jis taip pat teigė manantis, kad L.Pernavas pasiekė užsibrėžtus tikslus.

Pagal dabartinę tvarką, policijos generalinį komisarą skiria prezidentas, gavęs Vyriausybės teikimą.

Lapkritį įsigalios nauja procedūra, pagal kurią naują policijos vadovą paskirs pats Ministrų kabinetas.

43-erių L.Pernavas policijoje dirba nuo 1995 metų. Dešimtmetį dirbęs Ignalinos rajono policijos komisariate, vėliau 2005 – 2008 metais jis buvo Zarasų rajono policijos viršininku.

2008 – 2014 metais pareigūnas dirbo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovu, nuo 2014 metų vasario iki lapkričio vadovavo Kauno policijai.

L.Pernavas kadencijos metu ėmėsi pertvarkyti policiją ir savo priotitetu įvardijo pareigūnų algų kėlimą, tačiau profsąjungos jį kritikavo dėl nepakankamo dialogo ir kai kurių pirkimų.

A.Stončaitis pasieniečiams nevadovaus

Vyriausybės atstovai kol kas nekomentuoja, kas bus skiriamas naujuoju policijos generaliniu komisaru. R.Tamašunienė patvirtino, kad tarp kandidatų yra Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) šiuo metu vadovaujantis Renatas Požėla.

Žiniasklaidoje taip pat buvo skelbta, kad R.Požėlos vietą VSAT galėtų užimti dabartinis Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, tačiau ministras pirmininkas trečiadienį tai paneigė.

„Man atrodo, kad nuo 1996-ųjų ar 1998-ųjų, kiekvieną kartą atsilaisvinus Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovui, nežinau kodėl, ar tai karma yra pono Stončaičio, visuomet jis įvardijamas kaip kandidatas“, – teigė S.Skvernelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Algirdas Stončaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Algirdas Stončaitis

„Tai galiu tikrai pasakyti, kad tai būtų puikus vadovas, bet aš tikrai džiaugiuosi, kad šiandien šitas žmogus yra mano politinio pasitikėjimo komandos narys ir kol aš būsiu ministras pirmininkas, A.Stončaitis bus Vyriausybės kancleris“, – pridūrė premjeras.

Vyriausybės kancleriu A.Stončaitis tapo praėjusių metų sausį. Jis poste pakeitė Mildą Dargužaitę.

Anksčiau A.Stončaitis dirbo Vidaus reikalų ministerijos kancleriu, buvo Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotoju, taip pat Pasienio policijos komisaro pavaduotoju – štabo viršininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius