Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 08 /16:26

Prezidentas: reikia užkirsti kelią galimoms provokacijoms Lietuvos pasienyje

Lietuvos pajėgos privalo padaryti viską, kad būtų užkirstas kelias galimoms provokacijoms ir įvairaus pobūdžio incidentams prie Lietuvos valstybės sienos, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Reaguodama į migrantų susitelkimą ties Baltarusijos siena su Lenkija, pirmadienį Vidaus reikalų ministerija pasiūlė įvesti nepaprastąją padėtį Lietuvos pasienyje su Baltarusija.

Prezidentas G.Nausėda nesiėmė komentuoti, ar konkrečiai toks režimas Lietuvai būtų reikalingas.

Tačiau, pasak jo, turime imtis visų priemonių, kad galimos provokacijos ir įvairaus pobūdžio incidentai prie Lietuvos valstybės sienos būtų užkardyti.

„Prezidentas pabrėžia, kad A.Lukašenkos režimui tęsiant ir intensyvinant hibridinę ataką prieš Europos Sąjungą, organizuojant masinį nelegalių migrantų antplūdį prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, Lietuvos vidaus reikalų ir krašto apsaugos pajėgos privalo padaryti viską, kad būtų užkirstas kelias galimoms provokacijoms ir įvairaus pobūdžio incidentams prie Lietuvos valstybės sienos“, – 15min pirmadienį komentavo prezidentūra.

Prezidentūra nurodė, jog antradienį šalies vadovas ketina susitikti su Vyriausybės, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, kariuomenės ir specialiųjų tarnybų atstovais.

Su jais ketinama „aptarti situacijos, veiksmų, kurių imasi Lietuva, bei galimus teisinio režimo pokyčius“.

Dar liepą G.Nausėda teigė, jog nepaprastoji padėtis dėl migrantų krizės Lietuvoje gali būti įvedama tik kraštutiniu atveju.

VIDEO: Įtampa Lenkijos pasienyje

„<...> Tik kraštutiniu atveju ir, be jokios abejonės, konsultuojantis ir aiškinant gyventojams, mes galėtume grįžti prie nepaprastosios padėties klausimo“, – liepos 27-ąją žurnalistams Pabradės poligone komentavo prezidentas.

Tuomet jis sakė nematantis būtinybės įvesti tokį režimą.

Dėl nepaprastosios padėties Lietuvos pasienio savivaldybėse netoli Baltarusijos turės apsispręsti Vyriausybė, vėliau – Seimas.

Lenkijoje prie sienos su Baltarusija dislokuotos pajėgos pirmadienį užkirto kelią migrantų bandymui prasiveržti į šalies teritoriją iš Baltarusijos. Į šalį, anot pareigūnų, siekė patekti šimtai migrantų, rašo BNS.

Neatmeta, jog migrantai pajudės Lietuvos link.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų, tačiau rugpjūtį pasieniečiams pakeitus taktiką į šalį neįleisti dar beveik 6 tūkst. asmenų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

VIDEO: Lietuvai aktualios grėsmės migrantams judant link Lenkijos sienos – R.Liubajevo ir A.Bilotaitės komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius