Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 11

R.Šimašius laiške savivaldybės darbuotojams: niekam nebūsime lengvas grobis

Apie trečiąsias vedybas paskelbęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius priverstas atsakinėti į klausimus tiek dėl asmeninio gyvenimo, tiek ir dėl savo pareigų bei galimo intereso konflikto, kadangi jo žmona Gilma Teodora Gylytė yra architektė ir su „Do Architects“ laimėjusi keletą su savivaldybe susijusių konkursų. Ta proga jis savivaldybės darbuotojams išplatino laišką, kuriame dėkojo už paramą ir teigė, kad nei jis, nei savivaldybė, nei Vilnius „niekam nebus lengvas grobis“.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Iš atostogų trumpam grįžęs meras surengė spaudos konferenciją, kurioje atsakė į žurnalistų klausimus. R.Šimašius dar kartą pakartojo, kad interesų konflikto negalėję būti ir nebuvę, dabartinė jo žmona nesusijusi su jo skyrybomis, o į buvusios sutuoktinės viešai skelbiamus priekaištus jis viešai neatsakinėsiąs.

Vilniaus savivaldybės administracijos darbuotojus mero laiškas pasiekė dar antradienio rytą, panašiu laiku, kaip ir jo įrašas feisbuke.

„Neabejoju, kad vieša informacija ir įvairūs gandai viešumoje apie mano asmeninį gyvenimą pasiekė ir jus. Nė kiek nenustebčiau, jei įvairių klausimų dėl to galėjo kilti ir jums patiems. Taip, mano vedybos ir atostogos nebuvo pats geriausias laikas jų atsakymams (o ir pripažinsiu, nemaniau, kad apskritai kai kurie klausimai įmanomi, kai kas su fantazija ar politiniu oponavimu nuėjo iki absurdo).

Todėl, matydamas kiek purvo pilama ant manęs ir mano artimųjų, nežadu su tuo taikstytis ir trumpam nutraukiu atostogas – grįžtu į Lietuvą, spaudos konferencijoje žiniasklaidai atsakysiu į visus kilusius ir dar tik kilsiančius klausimus. Tai detalės, tačiau esmė ne čia. Norėjau dar kartą pasidžiaugti ir kartu nuraminti visus. Jaučiu jūsų palaikymą, jūs esate mano komanda ir atrama.

Ginu jus, kai užsipuola neteisingai, jūs ginate mane – ačiū, taip turi dirbti vieninga komanda. Man dirbti Vilniui yra garbė ir malonumas, tai darau ir darysiu su iškelta galva ir pasididžiavimu. Noriu, kad taip jaustumėtės kiekvienas – nepaisant to, kas ir kiek nepagrįsto purvo ant manęs ar jūsų bandys išpilti“, – kolegoms savivaldybėje rašė meras.

Nei aš, nei savivaldybė, nei Vilnius niekam nebus lengvas grobis – dirbame skaidriai, atsakydami į visus kylančius klausimus, ir tik dėl vieno tikslo, dėl geresnio miesto.

Jis teigė esąs dėkingas kiekvienam, kuris „nepatikėjo žiniasklaidoje pasirodžiusiais bandymais manipuliuoti informacija, kritiškai įvertino tai, o gal ir pareiškė garsiai savo nuomonę“.

„Mes dirbame nuostabiausiam pasaulio miestui, turime daugybę nebaigtų darbų, esame įgavę puikų pagreitį – nesiblaškykime, nereaguokime į paskalas ir kritiką, net kai tai tampa šmeižtu – vieni kitus pažįstame geriau, nei mus pažįsta dar vieno skandalo norintys tam tikrų žiniasklaidos priemonių atstovai arba lengvą grobį pajutę politiniai oponentai.

Nei aš, nei savivaldybė, nei Vilnius niekam nebus lengvas grobis – nes dirbame skaidriai, pagal taisykles, atsakydami į visus kylančius klausimus, ir tik dėl vieno tikslo, dėl geresnio miesto“, – rašė R.Šimašius.

Jis taip pat paragino klausti, jeigu kam dar yra likę klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius