Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 13

Remigijus Šimašius išsigando „MG Baltic“ šešėlio: spaudžia stabdį dideliame konkurse

Vilniaus savivaldybė imasi papildomų kontrolės priemonių dėl savo santykių su korupcijos skandalo įtrauktu koncernu „MG Baltic“. Paaiškėjus, kad stambų savivaldybės konkursą laimėję statybininkai nutarė subrangove samdytis šio koncerno įmonę, kreipiamasi į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT).
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalba eina apie savivaldybės planuojamo statyti 25 metrų plaukimo baseino prie Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos viešojo pirkimo vertinimą. Vilniaus meras, liberalas Remigijus Šimašius prašo VPT įvertinimo šiam konkursui.

Būtent dėl įtariamo kyšio iš „MG Baltic“ STT įtaria ketvirtadienį iš pareigų pasitraukusį liberalų lyderį Eligijų Masiulį. Savo ruožtu, R.Šimašius neslepia tikrinantis visus Vilniaus savivaldybės piniginius santykius su „MG Baltic“.

„Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės paprašiau informuoti mane apie visas sutartis, kurias savivaldybė ar jai pavaldžios įmonės turi su „MG Baltic“ koncerno grupės įmonėmis. Nors tokių sutarčių nenustatyta, esu informuotas, kad baseino prie Vilniaus Abraomo Kulviečio gimnazijos statybos konkursą laimėjo įmonių konsorciumas, kuris, mano žiniomis, planuoja pasitelkti sutarties vykdymui minėtam koncernui priklausančią įmonę.

Nors konkurse vienintelis kriterijus buvo mažiausia kaina, o po derybų su visais konkurso dalyviais (į kurias buvo įtraukti ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovai), nugalėtojas sutiko dar ją sumažinti, suprantu, kad reikia ypač atidžiai įvertinti visus, net menkiausius ne tik ekonominius, bet ir procedūrinius bei reputacinius šio konkurso aspektus“, – savivaldybės pranešime teigia R.Šimašius.

Savivaldybės skelbiamais duomenimis, mažojo baseino konkursą laimėjusį konsorciumą sudaro penkios įmonės: UAB „Vilmeta“, UAB „Kaminta“, UAB „Kortas“, A. Žilinskio ir ko UAB, UAB „Alvora“. Sutarties vykdymui ši ūkio subjektų grupė planuoja pasitelkti subrangovą – „MG Baltic“ statybų įmonę „Mitnija”.

„Savivaldybė pažymi, kad viešųjų pirkimų komisija konkurso laimėtoją atrinko iš keturių konkurso dalyvių. Sutartis su laimėtoju dar nepasirašyta. Savivaldybė bendradarbiauja šiuo klausimu su VPT. Tarnybai įvertinus pirkimą, bus priimti galutiniai sprendimai dėl sutarties pasirašymo“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius