Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27

Riaušių byloje teisiama A.G.Astrauskaitė teigia tapusi Celofano partijos skyriaus vadove

Dėl galimų riaušių prieš Seimo teisiama vilnietė Astra Genovaitė Astrauskaitė prašo panaikinti jai skirtą kardomąją priemonę, teigdama, jog tapo kartu su ja teisiamo Antano Kandroto, pravarde Celofanas, steigiamos partijos „Mes Lietuva“ Vilniaus skyriaus pirmininke ir dėl suvaržymų negali aktyviai dalyvauti politinėje veikloje.
Astra Genovaitė Astrauskaitė
Astra Genovaitė Astrauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Labai prašau panaikinti šias kardomąsias priemones, esu jau įsteigtos partijos „Mes Lietuva“ partijos tarybos narė, Vilniaus skyriaus pirmininkė, 416 vilniečių, prašymai eina toliau. Labai daug vilniečių stoja į mūsų partiją, nepanaikinus kardomųjų, aš negaliu kviesti susirinkimų, bendrauti su žmonėmis. Aš tikrai laikausi visų nurodymų, sąžiningai dalyvauju posėdžiuose“, – baudžiamosios bylos posėdyje trečiadienį sakė A.G.Astrauskaitė.

Vilniaus miesto apylinkės teismo trijų teisėjų kolegija atmetė šį prašymą, motyvuodama, kad tokia kardomoji priemonė yra švelniausia, netikslinga šioje proceso stadijoje palikti kaltinamąją be jokios kardomosios priemonės.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį, kad kaltinamajai toliau draudžiama dalyvauti visuose nesankcionuotose renginiuose. Jei A.G.Astrauskaitė dėl partijos reikalų norės išvykti, ji leidimo išvykti gali kreiptis į teismą.

Tuo metu prokuroras Romualdas Betingis priminė, kad A.G.Astrauskaitei galioja ir kardomoji priemonė, draudžianti bendrauti su kaltinamuoju A.Kandrotu. Prokuroras teigė manantis, jog ji yra pažeidžiama.

„Per teismo posėdį paaiškėjo, kad kaltinamoji bendrauja su A.Kandrotu“, – sakė valstybės kaltintojas.

Teisėjai teiravosi, ar naujai kuriama partija turi steigimo dokumentus.

Apie tai, kad įkūrė partiją, A.Kandrotas pranešė rugpjūčio viduryje. Jis teigė, kad „Mes Lietuva“ įsteigė 2306 steigėjai, dalis į suvažiavimą atvyko su įgaliojimais.

Teisingumo ministerijoje partija kol kas nėra oficialiai registruota.

A.G.Astrauskaitė yra viena iš 87 kaltinamųjų byloje dėl riaušių, kurios prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.

Policija pažymi, kad organizuoto mitingo metu ir po jo grupė asmenų „organizavo ir išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip pažeisti viešąją tvarką“, riaušių metu kai kurie asmenys tai ir darė, panaudojo sprogmenis bei pasipriešino policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius