-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 09

S.Skvernelio vyriausybinių dovanų sąraše – odiniai diržai, lino staltiesės, sąsagos

Savo kabineto ministrus laikrodžiais su savo parašu prieš pusantrų metų apdalinęs kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis, dabar atsisveikindamas kai kam dovanų įteikia, pavyzdžiui, odinius diržus. Tarp Vyriausybės kanceliarijos šiemet reprezentacijai pirktų dovanų – ir lininės staltiesės, sąsagos, lietsargiai, odiniai knygų skirtukai.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vieną iš Vyriausybės kanceliarijos reprezentacijai įsigytų odinių diržų S.Skvernelis praėjusią savaitę įteikė žurnalistui Edmundui Jakilaičiui, atvykusiam paskutinio interviu su juo, kaip dar pareigas einančiu ministru pirmininku.

„Atvykau į Vyriausybę paskutinio pokalbio su premjeru Sauliumi Skverneliu. Ta proga gavau dovanų, todėl deklaruoju: gavau diržą ir saldainių. Gerą odinį dvipusį diržą, kurį galima nešioti ir ruda, ir juoda puse į viršų. Tiesa, beveik pusmetriu per ilgas, labiau skirtas valdžios vyrams, bet dukra turi skylamušį – susitvarkysiu. Ir saldainių dėžutę su Vyriausybès užrašu – skanūs, darbe pasidalinau“, – feisbuke rašė E.Jakilaitis.

Atvykau į Vyriausybę paskutinio pokalbio su premjeru Sauliumi Skverneliu. Ta proga gavau dovanų, todėl deklaruoju:...

Posted by Edmundas Jakilaitis on 2020 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

Kainavo 525 eurus

Kaip nurodė Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus atstovai, S.Skvernelio E.Jakilaičiui įteiktas diržas – reprezentacinė dovana.

„Įsigyta 30 diržų, jie dovanojami pagal poreikį – tam tikrų progų, susitikimų metu. Reprezentacinių suvenyrų pirkimo-pardavimo sutartis sudaryta 2020 metų gegužės mėnesio 12 dieną, diržų kaina – 525 eurai su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM)“, – sakoma atsakyme.

Įsigyta 30 diržų, jie dovanojami pagal poreikį – tam tikrų progų, susitikimų metu.

Pasak Vyriausybės kanceliarijos atstovų, reprezentacinių dovanų pasirinkimą lemia institucijos poreikis, protokoliniai, proginiai reikalavimai.

Raimondo Urbakavičiaus nuotr./LR Vyriausybės rūmai
Raimondo Urbakavičiaus nuotr./LR Vyriausybės rūmai

Teigiama, kad reprezentacines išlaidas reglamentuoja 2002 metais Vyriausybės priimtas nutarimas.

„Vadovaujantis šiuo nutarimu, įsigyjamos reprezentacinės dovanos, atsižvelgiant į būsimas progas, protokolinius renginius, įsimintinas dienas ir kt. Pagal 2020 metų gegužės mėnesio 12 dienos sutartį, įsigyta lino staltiesių, sąsagų, power bankų, odinių knygų skirtukų, lietsargių“, – sakoma Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus atstovų atsakyme.

Minėtos suvenyrų pirkimo-pardavimo sutarties bendra vertė – 12 090 eurų, skaičiuojant su PVM.

Laikrodžiai su S.Skvernelio parašu

Prieš pusantrų metų, per paskutinį ministrų kabineto posėdį prieš S.Skverneliui grąžinant Vyriausybės įgaliojimus prezidentui Gitanui Nausėdai, kiekvienas ministras iš premjero gavo dovaną – rankinį laikrodį, kurį puošia jo parašas.

Premjero pasirašytų laikrodžių įsigijo Vyriausybės kanceliarija.

Pirkta 50 vienetų laikrodžių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./17-osios Vyriausybės nariai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./17-osios Vyriausybės nariai

Pirkimo dokumentuose buvo nurodyta, kad šie laikrodžiai – nerūdijančio plieno korpusu, odine apyranke, safyriniu stiklu, jų atsparumas vandeniui – ne mažiau kaip 50 metrų.

Ant ciferblato – atspausdintas S.Skvernelio parašas.

Pirkinys Vyriausybės kanceliarijai atsiėjo 8,4 tūkst. eurų.

Brangūs Seimo saldainiai

Valdžios institucijų reprezentacijai skirti įsigijimai kartais kelia nuostabą.

Pavyzdžiui, prieš metus dainininkas Marijus Mikutavičius pasipiktino Seimo kanceliarijos tąsyk planuotu pirkimu – noru per dvejus metus įsigyti 8 tūkstančius kilogramų ir 27 tūkstančius rinkinių saldainių bei šokolado.

Tam tada ketinta išleisti 180 tūkstančių eurų – dvigubai daugiau nei saldumynų įsigijimui panaudota anksčiau pastaraisiais metais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Marijus Mikutavičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Marijus Mikutavičius

„Saldainiai ir šokolado gaminiai skirti įvairioms reprezentacinėms reikmėms – Seime vykstantiems renginiams, užsienio svečių delegacijų priėmimams, komandiruotėms užsienyje ir panašiai. Seimo nariai už saldainius ir šokolado gaminius (kaip ir už visas kitas reprezentacijai skirtas dovanas ar suvenyrus) su kanceliarija atsiskaito iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų“, – pernai spalį 15min aiškino Seimo kanceliarijos Spaudos biuro atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius