Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 16 /16:42

Seimo narys Artūras Skardžius laikinai stabdo narystę socialdemokratų partijoje

Penktadienio pavakarę Seimo narys Artūras Skardžiaus pranešė, kad laikinai stabdo savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Taip pasielgti jis nusprendė po 15min atlikto tyrimo, kuris parodė politiko finansinius ryšius su vėjo energetika užsiimančiais verslininkais.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gerbdamas partijos reputaciją nuo 2017 metų birželio 17 dienos laikinai stabdau savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, kol bus ištirta viešai apie mane paskelbta informacija“, – rašoma A.Skardžiaus pranešime.

Tai padaryti jį paragino partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Jis yra pasiruošęs tai (savo nekaltumą, – 15min pastaba) įrodinėti jam prieinamomis teisinėmis galimybėmis, bet aš manau, kad lygiai tą patį jis galėtų daryti sustabdęs narystę partijoje, nes, tiesą sakant, tai meta šešėlį partijos reputacijai taip pat“, – ketvirtadienį LRT sakė G.Paluckas.

Premjeras ir Seimo pirmininkas – už parlamentinį tyrimą

Trečiadienį 15min paskelbė žurnalistinį tyrimą, kuris atskleidžia, kad Seimo narys A.Skardžius kasmet gauna dešimtis tūkstančių eurų iš vėjo energetika užsiimančių verslininkų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūro Skardžiaus sklypas ir vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūro Skardžiaus sklypas ir vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone

Skardžiams priklausančiuose žemės sklypuose Šilutės rajone sukasi vėjo jėgainės, o politiko šeima už tai gauna apie 24 tūkst. eurų per metus – gerokai daugiau nei greta esančių sklypų savininkai. Tačiau A.Skardžius ne tik nenusišalina nuo susijusių klausimų svarstymo Seime, bet aktyviai gina savo žemės nuomininkų interesus.

Be to, jam kasmet išmokama nuomos suma tiesiogiai priklauso nuo elektros supirkimo kainos.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį sakė, kad pradės parlamentinį tyrimą, jeigu 15min surinkta informacija pasitvirtins. Jis teigėsi, kad pats imsis iniciatyvos, jeigu to nepadarys kiti politikai.

Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, kad parlamentinis tyrimas yra būtinas, norint atsakyti į visus klausimus: „Pagal pateiktą medžiagą galima daryti prielaidą, kad Seimo narys atstovauja konkrečios verslo grupės interesams, aktyviai daro įtaką teisėkūros procesams, naudingiems konkrečioms įmonėms, ir galimai turint materialinės naudos.“

Ketvirtadienio popietę Seimo opoziciniai liberalai paskelbė surinkę pakankamai parlamentarų parašų, kad Seimo Antikorupcijos komisijai būtų pavesta atlikti parlamentinį tyrimą dėl A.Skardžiaus interesų.

Lietuvos socialdemokratų partija kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją. Šeštadienį socialdemokratai patys svarstys A.Skardžiaus veiklą savo etikos komisijoje.

Seimo narė Aušra Maldeikienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Konservatorių atstovai Arvydas Anušauskas ir Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją ir Specialiųjų tyrimų tarnybą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Artūro Skardžiaus šeimai – stambios pinigų sumos iš vėjo verslininkų, kuriuos jis proteguoja Seime

VIDEO: Apie ryšius su vėjo energetikais paklaustas A.Skardžius: „Gal tu norėtum savo akytes man parodyt?“
VIDEO: Artūro Skardžiaus Seime registruoti dokumentai veda pas žinomą advokatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius