Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 11

Seimo vadovybė išleido V.Čmilytę-Nielsen į Taivaną ir Japoniją: prieš pasisakė „valstietis“

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen rengiasi į darbinę išvyką Azijon, kurios metu ketina aplankyti ir Taivaną. Seimo valdyba tokią kelionę palaimino, nors radosi ir prieštaraujantis parlamento vadovės apsilankymui saloje, dėl santykių su kuria kilo nemažai įtampų su Kinija.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Seimo valdybos posėdyje V.Čmilytė-Nielsen kreipėsi į kolegas prašydama patvirtinti jos darbinį apsilankymą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione – vadovaujamą Lietuvos verslo misiją Taivane ir darbo vizito į Japoniją. Kelionės suplanuotos spalio 21-29 dienomis.

„Ketinčiau vykti į Indijos-Ramiojo vandenyno regioną, kuris Lietuvai yra svarbus ir ketinu vadovauti verslo misijai susitikimuose Taivane bei aplankyti Japoniją – ten dalyvauti įvairiuose renginiuose, susitikti su oficialiais atstovais ir taip pat atidaryti Lietuvos dienas, dalyvauti renginyje „Lithuania now“, – Seimo valdybos kolegoms aiškino parlamento pirmininkė.

Seimo vicepirmininkas „valstietis“ Jonas Jarutis tam prieštaravo.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Jarutis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Jarutis

„Aš nieko naujo nepasakysiu. Mūsų partijos ir mano pozicija Taivano klausimu – mes kaip buvome vieninteliai pasaulyje, taip ir likome vieninteliai pasaulyje atidarę Taivano ambasadą Vilniuje (iš tiesų Lietuvoje atidaryta ne Taivano ambasada, o Taivaniečių atstovybė – 15min). Tas stipriai pablogino santykius su Kinija – prekybinius ir visokius kitokius.

Tai dėl šito klausimo aš nepritarsiu. Jeigu būtų galima išskaidyti – dėl vizito į Japoniją tai tikrai norėčiau palaikyti. Bet dėl Taivano – ne“, – nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius