Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 23

Socdemai svarstys iš skandalų neišbrendančio Alytaus mero Jurgio Krasnicko likimą partijoje

Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Etikos ir procedūrų komisija nutarė vis dėlto svarstyti Alytaus mero socialdemokrato Jurgio Krasnicko galimus pasisakymus.
Jurgis Krasnickas
Jurgis Krasnickas / Nuotr. iš „YouTube“
Antradienį komisijos posėdis rengiamas LSDP būstinėje Vilniuje, BNS sakė komisijos narys Kęstutis Virbickas.

Laikinoji šios komisijos vadovė Ona Balevičiūtė praėjusią savaitę BNS tvirtino, kad J.Krasnicko elgesys nebus svarstomas, kol savo išvadų nepateiks teisėsauga. Tačiau, pasak K.Virbicko, galiausiai nuspręsta Etikos komisijos posėdį surengti nieko nelaukiant.

Socialdemokratų etikos sargai vertins viešą informaciją apie galimus Alytaus mero pasisakymus, kuriuose kalbama apie milijono vogimą, naudojama daug necenzūrinių žodžių.

Pasak K.Virbicko, griežčiausia nuobauda, kurią gali priimti Etikos komisija – siūlyti LSDP prezidiumui šalinti J.Krasnicką iš partijos.

Teigė, kad įrašas – sumontuotas

Prieš keletą savaičių buvo paviešintas garso įrašas, kuriame girdėti kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras.

Buvusi Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė žiniasklaidai pateikė garso įrašą, kuriame, pasak jos, girdėti Alytaus mero grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką.

Socialdemokratas J.Krasnickas neneigė, kad įraše girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra „iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai“. Alytaus meras nepaaiškino, kokiame kontekste jis pasakė minėtus žodžius.

Be to, penktadienį prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Alytaus mero piktnaudžiavimo.

Buvusi Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė žiniasklaidai pateikė garso įrašą, kuriame, pasak jos, girdėti Alytaus mero grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką.

Naujienų portale delfi.lt paskelbtame laiške L.Radzevičiūtė rašo, kad laimėjusi konkursą į teatro vadovės pareigas sulaukė mero grasinimų. Ji pripažino paviešinusi garso įrašą, kuriame slapta įrašė pokalbį su miesto vadovu.

J.Krasnickas kovo 1 dieną dalyvaus tiesioginiuose Alytaus mero rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius