Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 01 /12:57

Sostinės teisėjai nesiryžo nagrinėti skundų dėl A.Kadziausko, D.Zagrecko ir A.Blažaičio suėmimo

Vilniaus apygardos teismas kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą dėl skundų perdavimo nagrinėti kitiems teismams.
Drąsutis Zagreckas
Drąsutis Zagreckas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teisme 2019 m. vasario 28 d. nagrinėti gauti įtariamųjų Aivaro Kadziausko, Drąsučio Zagrecko ir Arūno Blažaičio gynėjų skundai dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjo nutarčių, kuriomis įtariamiesiems buvo paskirtos kardomosios priemonės – suėmimai.

Teismas, susipažinęs su skundais ir pateikta medžiaga, bei siekdamas pašalinti bet kokias abejones skundus nagrinėsiančio teismo nešališkumu ir užtikrinti teisingumo interesus, 2019 m. vasario 28 d. kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą, prašydamas įtariamųjų A.Kadziausko, D.Zagrecko ir A.Blažaičio skundus dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarčių perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui.

„Priežasties tiesiai šviesiai pasakyti negaliu, nes ta priežastis atsirado susipažinus su ikiteisminio tyrimo medžiaga. Ikiteisminio tyrimo medžiagos aš negaliu atskleisti. Aišku, anksčiau ar vėliau paaiškės tos priežastys. Tai turi sąsajų su Jaglinskiu, detaliau nieko negaliu pasakyti“, – BNS sakė Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Arūnas Budrys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius