-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

„Start Vilnius“ aferos herojai R.Jurkšas ir S.R.Petrikis tapo specialiaisiais liudytojais

Į priekį juda po 15min publikacijų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo valstybės turto užvaldymo sostinės savivaldybės bendrovėje „Start Vilnius“. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) buvusiems šios įmonės vadovams mina ant kulnų.
Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis
Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT 15min patvirtino, kad buvęs „Start Vilnius“ vadovas Simas Ramutis Petrikis bei buvęs jo pavaduotojas Rimantas Jurkšas ikiteisminiame tyrime apklausti kaip specialieji liudytojai. Šis statusas – per žingsnį nuo tapimo įtariamaisiais. Analogišku statusu STT tyrime dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro gali pasigirti Druskininkų meras Ričardas Malinauskas bei aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

STT nurodo, jog tyrime dėl „Start Vilnius“ yra du specialieji liudytojai. Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Tyrimas pradėtas po 15min publikacijų apie tai, kaip R.Jurkšo verslas iš „Start Vilnius“ išviliojo vertingą nekilnojamąjį turtą.

Triukšmas kilo, kai 15min išaiškino, jog pasinaudojant paskolos sandoriu, R.Jurkšo ir jo artimųjų valdoma bendrovė „Statybos progresija“ iš „Start Vilnius“ perėmė statinius Vilniuje, Geležinio Vilko g. 21.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Sklypas ir pastatas esantis Geležinio Vilko g. 21, Vilniuje
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Sklypas ir pastatas esantis Geležinio Vilko g. 21, Vilniuje

Perėmus pastatus, įmonė įgijo ir pirmumo teisę į po jais esančią valstybinę žemę. Privačioje to paties sklypo dalyje tuo metu jau vyko statybos – devynių aukštų daugiabutį čia plėtojo bendrovė „NT koncernas“, kurią su partneriu valdė R.Jurkšas. Statybas atlikti pavesta bendrovei „Ukmergės statyba“, kurios akcininku taip pat yra R.Jurkšas.

15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema
15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema

Šiai istorijai iškilus į viešumą, Vilniaus meras Remigijus Šimašius „ant kilimėlio“ išsikvietė S.R.Petrikį su R.Jurkšu. Tą pačią dieną nutarta atleisti R.Jurkšą iš „Start Vilnius“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Jurkšas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Jurkšas

Netrukus iš posto pasitraukė ir S.R.Petrikis. Prieš „Start Vilnius“ vadovui pasitraukiant iš pareigų, 15min išaiškino dar vieną istoriją, kai R.Jurkšo verslas iš „Start Vilnius“ perėmė buvusios pirties statinius Subačiaus gatvėje. Kartu Vilniaus savivaldybėje paleistas ir žemės paskirties keitimo į gyvenamąją procesas. Tą pačią dieną, kai paaiškėjo ši istorija, Vilniaus savivaldybė informavo apie išvakarėse priimtą sprendimą, kad S.R.Petrikis traukiasi iš posto.

„Start Vilnius“ afera kėdę kainavo ir dar vienam žmogui. Laikinasis savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ vadovas Jonas Treinys – R.Jurkšo žentas – vadovavo „Statybos progresijai“, kai buvo perimami statiniai Geležinio Vilko gatvėje. Jis taip pat pasirašinėjo su sandoriu susijusius dokumentus. J.Treinys 15min prisipažino STT buvęs apklaustas kaip liudytojas. Paaiškėjus šiai informacijai, R.Šimašius R.Jurkšo žentą išprašė iš „Vilniaus plano“ vadovo kėdės. Tiesa, jis liko „Vilniaus plane“ kaip Projektavimo skyriaus vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius