-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 19

Su Kedžių rėmėjais susitikęs komisaras A.Kaminskas prašė vengti provokacijų

Beveik savaitę Garliavoje, prie Kedžių ir Venckų namų, budinčius žmones trečiadienį ryte aplankė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas. Pasak komisaro, pagrindinis jo vizito tikslas buvo viešai įspėti žmones dėl jiems gresiančios atsakomybės, kurią užsitrauks, jei trukdys atstoliui ar kitiems pareigūnams atlikti teisėtus veiksmus.
A.Kaminskas
Komisaras A.Kaminskas / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

„Informavau žmones, kad šiandien (trečiadienį – aut. past.) laikraštyje pasirodė Kėdainių teismo nutartis dėl D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukros globos. Tai reiškia, kad Venckus šis sprendimas pasiekė ir jie privalo vykdyti teismo nutartyje numatytus veiksmus. Žmones perspėjau, kad tiems, kurie trukdys antstoliui atlikti savo teisėtas pareigas, gali grėsti atsakomybė (dėl neteisėtų veiksmų policijoje gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pan.)“, – 15min.lt sakė Kedžių šalininkus aplankęs A.Kaminskas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Protestuotojai prie Kedžių namo
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Protestuotojai prie Kedžių namo

Protestuotojus jis taip pat prašė vengti provokacijų: „Žmonės skleidžia gandus apie šturmus, kitokius planuojamus policijos veiksmus. Tačiau mūsų pareiga tik užtikrinti, kad antstolis galėtų įvykdyti teisėtus veiksmus. Dėl to ir stengiamės viešinti visus sprendimus, kad žmonės suprastų, kokia atsakomybė jiems gresia už trukdymą ir kitokius neteisėtus veiksmus.“

Ketvirtadienį turėtų L.Stankūnaitės susitikimas su dukra. Priminsime, kad pirmadienį, kai taip pat buvo iš anksto suplanuotas motinos ir mergaitės susitikimas, prie Kedžių ir Venckų namų budinti minia neišleido iš kiemo Kedžių mašinos, kuria seneliai ketino nuvežti anūkę į pasimatymą su L.Stankūnaite.

Paklaustas, ar kokių priemonių ketinama imtis, kad ketvirtadienį nepasikartotų pirmadienio situacija ir mergaitė būtų pristatyta į susitikimą su mama, A.Kaminskas tikino, jog šį klausimą reikėtų adresuoti antstoliui: „Jei jam reikės pagalbos, mes ją užtikrinsime.“

Žmonės nenurimo ir ruošiasi galimam šturmui

Po komisaro apsilankymo prie Kedžių ir Venckų namų budintys žmonės buvo susikrimtę ir piktinosi, kad atvykę pareigūnai negali atsakyti į dominančius klausimus.

„Atsiunčia nekompetentingus pareigūnus. Ko klausi – nežino. Sako, kad ne jo kompetencija“, – piktinosi protestuotojai.

Maždaug 100 žmonių būrys šiuo metu mobilizuojasi, nes prognozuoja, kad į Venckų namus trečiadienį turėtų ateiti antstolis. Praėjusį penktadienį bandęs tai padaryti pareigūnas liko nieko nepešęs – minia neįleido į Venckų kiemą, apmėtė žemėmis.

Įtarimų, kad trečiadienį pasirodys antstolis, miniai sukėlė gretimose gatvėse stovintys policijos tarnybiniai automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius