Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 27 /17:14

Svarbiausios šio pirmadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio pirmadienio, balandžio 27 d., naujienas apie tai.
Kirpykla
Asociatyvi nuotrauka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

1. Lietuvoje per parą nustatyta 11 naujų koronaviruso atvejų, bendras patvirtintų ligos atvejų skaičius išaugo iki 1449. Pirmadienį pranešta apie 3 mirtis nuo COVID-19.

2. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė sakė, kad šiuo metu yra daug besimptomių COVID-19 ligos atvejų. Toje pačioje spaudos konferencijoje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad planines sveikatos priežiūros procedūras bus siūloma atnaujinti nuo gegužės 4-osios.

3. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad Nemenčinėje dėl COVID-19 patikrinta jau per 2,7 tūkst. gyventojų, nustatyti 44 užsikrėtimo atvejai be bendrovės „Vilnika“ darbuotojų. Žmonėms atlikti ne tik testai iš nosiaryklės, bet ir grietieji testai, tačiau pastarųjų atsakymų žmonės iki šiol nesulaukė, nes Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dar nežino, kaip juos paaiškinti.

VIDEO: Iš SAM – A.Veryga apie naujausią informaciją dėl COVID-19 Lietuvoje

4. Naujas karantino etapas: su ribojimais gali dirbti lauko kavinės, kirpyklos, muziejai. Paskelbti reikalavimai duris atveriančioms kultūros įstaigoms.

5. Klaipėdos hospise įvertinta ligonių būklė: jie lieka ten pat, nes pervežti pernelyg pavojinga. Klaipėdos savivaldybė prašo išsiaiškinti dėl hospisui skirtų lėšų panaudojimo.

6. Antavilių pensionate – jau du užsikrėtimo COVID-19 atvejai: bus tiriami gyventojai.

7. Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas teigė, kad židinius apskrities slaugos ligoninėse pavyko suvaldyti.

VIDEO: Iš Panevėžio – apie naujai atidaromą tyrimų laboratoriją bei COVID-19 situaciją regione

8. Pokalbis su LSMU ligoninės Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Slaugos vadovė Aušra Dubosiene: „Dabar kasryt sutinku gerokai išprotėjusią dieną“.

9. Vis dar ribojant nereceptinių vaistų prekybą, farmacininkai ramina, kad medikamentų nestigs.

10. Koronavirusas pasaulyje: JAV nustatyta dar 1 330 mirčių nuo COVID-19, Jungtinės karalystės premjeras Borisas Johnsonas po ligos pasirodė viešumoje ir atsisako švelninti karantiną. Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė, kalbėdama iš Pekino, sakė, kad šiuo metu Kinijoje situacija su COVID-19 jau gerokai geresnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius