-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 15

T.Dapkus liudys NSGK posėdyje

Koncerno „MG Baltic“ vadovų tarpininku, užsiėmusiu šantažo požymių turinčia veikla, Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte įvardijamas žurnalistas Tomas Dapkus trečiadienį liudys Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK).
Tomas Dapkus 15min studijoje
Tomas Dapkus / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Dėkoju Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui už galimybę rytdienos posėdyje liudyti atliekamame parlamentiniame tyrime. Tik ką patvirtinau, kad ryt jame dalyvausiu“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo T.Dapkus.

Tuo pačiu jis priduria, kad „šmeižto kampanija“ prieš jį ir jo šeimą tęsiama toliau.

„Kartoju: mano žmona yra užsienio pilietė, kuri atvykusi gyventi į Lietuvą pagal įstatymus į legalią banko sąskaitą įnešė savo paveldėtas santaupas. Nei man, nei jai nėra pareikšti jokie įtarimai, – teigia T.Dapkus. – Šiandien kreipiausi į atsakingas institucijas, kad atsakomybėn būtų patraukti visi, kurie nusikalstamai viešina privačių žmonių bankines operacijas su šmeižikiškomis interpretacijomis. Atskiru skundu kreipiausi ir dėl buvusio FNTT direktoriaus K.Jucevičiaus.“

Praėjusią savaitę žiniasklaida paviešino VSD Seimo NSGK teiktą raštą, kuriame T.Dapkus įvardijamas kaip pagrindinis veikiantis „MG Baltic“ atstovas koncernui siekiant daryti įtaką statybų ir infrastruktūros projektams Teisingumo ministerijai pavaldžiose institucijose, Kalėjimų departamente, Registrų centre.

T.Dapkus minimas ir kaip vienas iš pagrindinių veikiančių asmenų, darančių įtaką politiniams procesams.

Pats T.Dapkus VSD informaciją vadina „beprecedente šmeižto kampanija“, susijusia su anksčiau paviešintais prezidentės Dalios Grybauskaitės bei korupcija įtariamo buvusio liberalų vadovo Eligijaus Masiulio susirašinėjimais.

Viename laiškų šalies vadovė rašė, kad T.Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ LNK televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

VIDEO: T.Dapkus 15min studijoje patvirtino siekęs kai kurių asmenų atleidimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius