-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 30

T.V.Raskevičius: partnerystės pataisos į Seimą galėtų grįžti lapkritį ar gruodį

Valdantieji kol kas neparengė atnaujinto Partnerystės įstatymo projekto, tai daryti dar tik ketinama, sako vienas projekto iniciatorių Laisvės frakcijos Seime narys Tomas Vytautas Raskevičius. Pakoreguotas projektas, jo matymu, į Seimo salę galėtų sugrįžti lapkritį ar gruodį.
Tomas Vytautas Raskevičius
Tomas Vytautas Raskevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Gegužę Seime pristatytos pataisos dėl lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo nepraėjo net pateikimo stadijos – daugumos valia jos atmestos ir grąžintos tobulinti iniciatoriams.

Pastarieji anksčiau leido suprasti, jog projektą patobulins per vasarą ir Seimui jį teiks rudens sesijos pradžioje, bet panašu, kad viskas nusikels.

„Šiandien bus ir koalicijos pasitarimas, ir mūsų frakcijos pasitarimas, gal rytoj turėsim daugiau informacijos apie tai, kada, bet mano pasiūlymas bus lapkričio–gruodžio mėnesiais pateikimą daryti“, – 15min komentavo T.V.Raskevičius.

Jis leido suprasti, kad valdantieji kol kas nesiėmė Partnerystės įstatymo projekto korekcijų.

„Norim šiek tiek daugiau laiko paskirti projekto aptarimui ir apkalbėjimui su įvairiomis suinteresuotomis grupėmis. Visų pirma – su opozicinėmis frakcijomis, bet taip pat ir padaryti viešesnio pobūdžio diskusiją įtraukiant galbūt ir bažnyčios hierarchus, prezidentūros atstovus“, – svarstė politikas.

„Buvo nuogąstavimas, kaltinimas gegužės mėnesį, kad čia – neišdiskutuotas projektas, tai dabar norim duoti erdvės diskusijai“, – apibendrino jis.

O gal pataisų pateikimas nukėlinėjamas dėl įtampų visuomenėje ir rugsėjo 10-ąją planuojamo protesto, kurio organizatoriai reikalauja neįteisinti partnerystės?

T.V.Raskevičius sutiko, kad galbūt į esamas viešas diskusijas atsižvelgiama, bet pažadėjo neatsitraukti.

Aš Partnerystės įstatymo projekto tikrai neatsižadėsiu.

„Aš Partnerystės įstatymo projekto tikrai neatsižadėsiu. Tai yra mano politinės darbotvarkės ir Laisvės partijos darbotvarkės dalis. Mes esame Vyriausybės dalis, tai akivaizdu, kad tie projektai tikrai bus teikiami ir svarstomi.

O laikas galbūt kažkuria dalimi ir bus parinktas atsižvelgiant į diskusijas, kurios vyksta. Bet tikrai mes neatsitrauksim“, – tikino Seimo narys.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau teigė, jog būtų nepasirašęs gegužę Seimui pateikto Partnerystės įstatymo, jei Seimas jį būtų priėmęs, nes įstatyme, pasak jo, beveik „suniveliuoti santuokos ir partnerystės apibrėžimai“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Teiktu projektu partnerystę siūlyta apibrėžti kaip oficialiai registruotą „dviejų asmenų bendro gyvenimo faktą, su tikslu sukurti, plėtoti, apsaugoti partnerių santykius, grindžiamus pastoviais emocinio prieraišumo, tarpusavio supratimo, atsakomybės, pagalbos, pagarbos ir (ar) panašiais ryšiais bei savanorišku apsisprendimu prisiimti tam tikras teises ir pareigas“.

Tikslą pakeisti įstatymus ir įteisinti lyčiai neutralią partnerystę valdantieji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija įsirašė į koalicijos sutartį.

Tiesa, joje priduriama, kad dalies partijos narių nuomonės šiuo klausimu išsiskiria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius