-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 09

Tauragės meras stabdo narystę „Lions“ klube

Tauragės meras Dovydas Kaminskas sustabdė savo narystę „Lions“ klube. Apie tai rajono vadovas pranešė trečiadienio vakarą. „Tauragės kurjeriui“ meras teigė, kad iš klubo traukiasi dėl laiko trūkumo, savo sprendimo su kilusiu skandalu dėl šios visuomeninės organizacijos paskelbtos paramos medikams akcijos bent jau savaitės pradžioje nesiejo. Tačiau vėliau pripažino sustabdęs savo narystę būtent dėl to.
Dovydas Kaminskas
Dovydas Kaminskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Neturėjau laiko“

Antradienį „Tauragės kurjerį“ pasiekė informacija, kad po kilusio skandalo dėl „Lions“ klubo paskelbtos pinigų rinkimo akcijos medikams Tauragės meras Dovydas Kaminskas paliko šio klubo gretas. Paprašytas patvirtinti šią informaciją, meras teigė apie savo apsisprendimą feisbuke pranešiąs dar tą patį vakarą.

„Taip, aš sustabdžiau narystę. Aš pateiksiu savo nuomonę, atskirai viską parašysiu, kodėl, kas ir kaip. Tai buvo mano „užklasinė“ veikla, kadangi esu viešas asmuo, tikrai labai mažai skyriau jai dėmesio, nes neturėjau nei laiko, nei galimybių. Tai tiesiog dabar atėjo tas laikas, kai, matyt, galima tą sprendimą ir priimti“, – sakė meras.

Tą pačią dieną redakcija sulaukė žinios iš artimo Liberalų sąjūdžiui šaltinio, kad Tauragės „Lions“ klubo prezidento Lauryno Jaručio kandidatūra buvo svarstoma kaip galimo nepartinio kandidato nuo šios partijos artėjančiuose Seimo rinkimuose vienmandatėje Tauragės rinkimų apygardoje. Tačiau po skandalo dėl paramos akcijos verslininko kandidatūra buvusi atmesta. D.Kaminskas, Liberalų sąjūdžio Tauragės skyriaus pirmininkas, šios informacijos nepatvirtino.

„Pirmiausia Laurynas Jarutis nėra partijos narys, antra – tokių svarstymų (kelti L.Jaručio kandidatūrą, – red. past.) net nebuvo“, – sakė D.Kaminskas.

Kaltas nesusikalbėjimas?

Antradienį meras savo pozicijos viešojoje erdvėje taip ir nepareiškė. Viešas jo pranešimas, kad stabdo narystę „Lions“ klube, pasirodė trečiadienio vakarą. Mero nuomone, skandalas kilo dėl nesusikalbėjimo.

„Pastarosios trys savaitės buvo pilnos iššūkių – apsaugos priemonių medikams paieškos, mobilaus tyrimų punkto ir karščiavimo klinikos atidarymas ir daugybės kitų nelengvų sprendimų priėmimas. Koronaviruso situacijos suvaldymas nebūtų įmanomas be specialistų, savanorių, rėmėjų, be kiekvieno iš Jūsų pagalbos, tad noriu padėkoti visiems prisidėjusiems. Vis dėlto kritinėse situacijose išvengti nesusikalbėjimo labai sunku. Panašu, kad taip ir įvyko su „Lions“ klubo akcija.

Praėjusią savaitę man paskambino žurnalistė ir klausė, ar Laurynas Jarutis siūlė savivaldybei pirkti dirbtinius plaučių ventiliavimo aparatus. Žurnalistei atsakiau, kad jokio oficialaus pasiūlymo, kurį galėtų svarstyti savivaldybė, nei iš Lauryno Jaručio, nei iš jo vadovaujamos įstaigos nesame gavę. Tada paklausė, ar esame gavę neoficialius pasiūlymus. Tuo metu nesupratau, kur šuo pakastas, tad nusprendžiau mano ir privataus asmens pokalbio nekomentuoti.

Šiandien situacija šioje istorijoje tokia, kad mano komentaras reikalingas.

Kovo 18 d. Laurynas Jarutis paskambino ir teigė, kad pažįsta žmogų, kuris parduoda DPV aparatus, ir paklausė, galbūt jie reikalingi Tauragės ligoninei. Pasiūliau atsiųsti daugiau informacijos, kuria pasidalinau su ligoninės vadovu Liutauru Indriuška. Taip pat pasakiau, kad neturiu kompetencijos įvertinti minėtos įrangos techninių savybių bei pakomentuoti, ar ir kiek tokių aparatų ligoninei reikia, todėl pasiūliau kreiptis tiesiogiai į ligoninės direktorių. Ties čia mano dalyvavimas šioje pasiūlymo pirkti plaučių ventiliavimo aparatą istorijoje ir baigėsi.

Beje, Laurynas Jarutis man skambino ir anksčiau, informavo, kad yra pasiruošęs paaukoti priemonių, kurias tuo metu turėjo savo klinikoje, minėjo, kad esant poreikiui yra pasiruošęs užleisti savo klinikos patalpas sergantiems. Padėkojau ir pažadėjau susisiekti, jei toks poreikis bus.

Kita aktuali situacija – savivaldybės skirti pinigai ligoninei:
Ligoninės vadovas prašė 20 000 Eur dviem portatyviniams (mobiliems) plaučių ventiliavimo aparatams. Operacijų centre įvertinus ligoninės poreikius (papildomų pinigų reikėjo mobilaus punkto atidarymui, atskiro priimamojo įrengimui, apsaugos priemonėms) buvo nuspręsta prašyti tarybos skirti ligoninės poreikiams 50 000 Eur.

Manau, kad tokia situacija galėjo susiklostyti dėl kelių žmonių nesusikalbėjimo, emocijų ir tvyrančios įtampos dėl dabartinės padėties šalyje.

Tą pačią kovo 18 d. savo tiesioginės transliacijos metu paminėjau, kad ligoninė pirks 2 papildomus mobilius plaučių ventiliavimo aparatus, vieno jų kaina 10 000 Eur. Tą patį pakartojau ir kituose savo FB įrašuose, tiesioginėse transliacijose ir tarybos posėdyje. Ligoninė tokius aparatus už savivaldybės skirtus pinigus ir įsigijo.

Apie „Lions“ klubo akciją:
Manau, kad tokia situacija galėjo susiklostyti dėl kelių žmonių nesusikalbėjimo, emocijų ir tvyrančios įtampos dėl dabartinės padėties šalyje. Manau, geriausia, ką dabar būtų galima padaryti – tai susitikti „Lions“ klubo nariams su ligoninės kolektyvu ir konkrečiai susiderinti, ko ligoninei reikia, ko nereikia, o jei nereikia, tai kodėl. Tikiu, kad bus rastas kompromisas, sprendimas bus aiškus, skaidrus ir viešas, išsklaidantis visas nereikalingas abejones.

Pažinodamas klube esančius žmones, neabejoju, kad kiekvienas žmonių paaukotas euras bus paskirtas prasmingam tikslui. Šiandien taip pat paaukojau šiai akcijai.

Matydamas, kad pasipylė įvairių spekuliacijų mano vardu, nusprendžiau sustabdyti savo narystę „Lions“ klube tol, kol būsiu valstybės tarnautoju. Noriu, kad visuomenei nekiltų jokių abejonių nei dėl klubo, nei dėl mano veiklos. Manau, kad palaikyti socialines iniciatyvas bei reikiamais atvejais paremti finansiškai klubo veiklas ir geras idėjas galėsiu ir nebūdamas jo nariu.

Ramybė, įsiklausymas ir parama – tai, ko visiems dabar labiausiai reikia. To mums ir linkiu“.

Atsitvėrė tyla

„Lions“ klubo vadovas L.Jarutis šįkart į „Tauragės kurjerio“ klausimus neatsakė. Jo klausėme, ar meras yra vienintelis „Lions“ klubo narys, šiomis dienomis palikęs klubo gretas, ir ar jis yra informuotas apie tai, kad jo kandidatūra nebebus svarstoma dėl artėjančių rinkimų į Seimą.

L.Jarutis neatsakė ir kiek šiuo metu žmonės jau yra suaukoję paramos akcijai ir ar ligoninei tikrai bus perkamas konkretus plaučių vėdinimo aparatas, galbūt klubas apsisprendė ligoninei skirti suaukotus pinigus.

Pats „Lions“ klubas pranešė, kad šiuo metu paramos sąskaitoje yra per 16 tūkstančių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius