Dabar populiaru
Publikuota: 2009 birželio 9d. 18:54

Teks priprasti prie atvežtinės mėsos

Lietuviškos mėsos parduotuvėse ir turguose turėtų mažėti.
„Scanpix“ nuotr. / Lietuviškos mėsos parduotuvėse ir turguose turėtų mažėti.

Nors mūsų mokslininkai teigia, kad lietuviškos mėsos kokybė yra geresnė, tačiau panašu, kad teks priprasti prie to, kad daugiausia pirksime atvežtinę mėsą, mat lietuviškos vis daugiau išvežama į užsienį.

Kauno technologijos universitete Maisto institute buvo atliekami moksliniai tyrimai, kurių metu buvo tirta prekybos centruose parduodama kiauliena. Kaip Lietuvos televizijai teigė šio universiteto specialistai, aptikta, kad lietuviškoje mėsoje yra mažiau cholesterolio, ji šviežesnė, geresnis skonis, geriau sulaiko vandenį.

Tiesa, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos atstovai teigia, jog šių tyrimų rezultatai gali būti kritikuojami, mat skonis yra subjektyvus dalykas.

Tačiau kokie bebūtų tyrimai, panašu, kad lietuviams teks susitaikyti su tuo, kad ant stalo paklius daugiausia atvežtinės mėsos. Pavyzdžiui, beveik pusė iš milijono Lietuvoje praėjusiais metais išaugintų kiaulių iškeliavo iš Lietuvos į Rusiją. Pirmųjų keturių šių metų mėnesių rezultatai rodo, kad visos mėsos, išskyrus jautieną, eksportas išaugo. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie 15min