Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 20

„Tvarkiečiai“ kandidatu į Vilniaus merus kelia R.Žemaitaitį

„Tvarka ir teisingumas“ Vilniaus mero rinkimuose kels partijos pirmininko, Seimo vicepirmininko Remigijaus Žemaitaičio kandidatūrą. Anksčiau buvo kalbama, kad „tvarkiečių“ kandidatu gali tapti buvęs liberalas, Vilniaus miesto tarybos narys Vidmantas Martikonis.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Skyrius taip nusprendė, kad turėčiau eiti aš, nes turiu geriausius reitingus, pasitikėjimą visuomenės, politinę patirtį tiek Seime, tiek savivaldoje, tiek teismuose, tiek administravime, politikos ir ekonomikos reikaluose. Taip pasiūlė“, – pripažino R.Žemaitaitis.

Jis tikino į mero rinkimus pats nesiveržęs, tačiau esantis komandos žmogus, todėl negalintis atsisakyti.

„Galiu vaidinti, kaip man čia blogai ir kaip man širdis čia krenta, bet nusprendė skyrius ir viskas ir turiu eiti su skyriumi“, – teigė Seimo vicepirmininkas.

R.Žemaitaitis į Seimą yra išrinktas Pietų Žemaitijos vienmandatėje rinkimų apygardoje, todėl, jei jis būtų išrinktas Vilniaus meru, čia turėtų būti rengiami nauji rinkimai. Tai, anot politiko, ne problema.

Lapkričio pabaigoje R.Žemaitaitis neslėpė, kad kandidatu į merus mato ką tik prie partijos prisijungusį verslininką V.Martikonį.

„Šiandien gali būti net keli kandidatai į Vilniaus merus. Kaip vieną iš pagrindinių aš matau V.Martikonį, kuris daugelį metų dirbo Vilniaus savivaldybėje, dirbo įvairiuose komitetuose“, – lapkričio pabaigoje pripažino „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis.

„Norėčiau, kad kandidatas į Vilniaus merus būtų ne džiazuojantis ir žadantis, kad keliausime skraidančiomis gondolomis, o turėtų realius tikslus“, – paklaustas, kaip įsivaizduoja savo partijos kandidatą į merus, tuomet kalbėjo R.Žemaitaitis.

R.Žemaitaitis Vilniaus miesto savivaldybėje yra dirbęs 2007-2008 m. Tuomet jis buvo Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius