Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

Kaune vaduojami dešimtys vandens telkiniuose prišalusių paukščių (nuotraukos)

Trečiadienį nuo ryto Gyvūnų globėjų asociacijos nariai ir savanoriai darbavosi Nemune, kur prišalo dešimtys žiemoti Lietuvoje likusių gulbių, ančių ir kitų vandens paukščių.
Gulbės Nemune
Šąlantis Nemuno upės vanduo kelia rūpesčių žiemoti likusiems paukščiams. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Išvaduoti nusilpusius gyvūnus pavyko tik naudojant kirvius ir laužtuvus. Savo jėgomis iš ledo gniaužtų paukščiai nebūtų išsigelbėję.

„Tokios masinės nelaimės niekada nebuvo“, – sakė Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis. Pasak jo, nuo savaitgalio, kai Lietuvą užgriuvo rekordiniai šalčiai, asociacijos telefonai kaista nuo sunerimusių žmonių skambučių.

„Žmonės skambina ir prašo padėti upėse įkalintiems paukščiams. Daugiausia jų įstrigo Nemune, Kaune. Teko kviestis į pagalbą savanorius. Savo jėgomis visų gulbių išgelbėti nepajėgtume“, – tikino V.Gustaitis.

Stipresnes iš ledo ištrauktas gulbes, antis, dančiasnapius ir laukius Gyvūnų globėjų asociacijos nariai perkelia netoli Kauno hidroelektrinės, kur vanduo neužšalęs. Nusilpusius ar sužeistus vežasi į prieglaudą. Tačiau paukščiai ten sunkiai telpa – tiek jų per pastarąsias dienas atvežta.

Vis dėlto Gyvūnų globėjų asociacijos nariai prašo žmones ir toliau pranešti apie pastebėtus nusilpusius vandens paukščius. „Jei lesindami vandens paukščius pastebėjote, kad yra nusilpusių, jiems būtina skubiai padėti – įneškite į šiltesnę patalpą, pagirdykite, pašerkite ir praneškite Gyvūnų globėjų asociacijai tel. 8 686 44828“, – teigė gyvūnų gelbėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius