Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 28 /17:24

Ne, vaizdo įraše nėra rodomi panikos apimti šiauliečiai

Šiąnakt patvirtinus, kad pirmasis COVID-19 atvejis Lietuvoje registruotas Šiauliuose, feisbuke jau prasidėjo mitų kūryba. Pavyzdžiui, socialiniame tinkle platinamas vaizdo įrašas, kuriame neva panikos apimti šiauliečiai. Tai nėra tiesa.
Įraše pateikiami vaizdai ne iš Šiaulių
Įraše pateikiami vaizdai ne iš Šiaulių / 15min.lt koliažas

Skelbiamame vaizdo įraše galima matyti, kaip minia žmonių maisto prekių parduotuvėje stumdosi dėl produkto, panašaus į druską. Per mažiau nei valandą vaizdo įrašu pasidalino keli šimtai socialinio tinklo vartotojų.

15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle
15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle

Penktadienio rytą pamatę vaizdo įrašą į Šiauliuose veikiančias parduotuves siuntėme ir 15min žurnalistę. Ji patvirtino, kad panikos parduotuvėse nematyti, maisto prekių yra.

Tuo metu atidesni žiūrovai pastebės, kad vaizdo įrašas nėra filmuotas Lietuvoje, matomi žmonės kalba nelietuviškai.

Vaizdo įrašui beveik 2 metai, „Youtube“ platformoje jis įkeltas 2018 m. gegužę. Vaizdo įrašą aprašė tinklalapis infocs.ro, kuriame teigiama, kad pirkėjai parduotuvėje varžosi dėl nukainuotų prekių.

VIDEO: Melagingas vaizdo įrašas

Vaizdo įraše tikrai nėra pateikiami panikos dėl koronaviruso apimti lietuviai, veiksmas vyksta ne Lietuvoje. Įrašas išvis neturi nieko bendro su koronavirusu.

15min primena, kad Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gydoma 39 metų moteris, kuriai pirmajai Lietuvoje nustatytas koronavirusas. Moteris užsikrėtė Veronoje, Italijoje, į Lietuvą vasario 24 dieną grįžo per Kauną.

Pacientė yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, keturi jos šeimos nariai – stebimi. Moters tėvams ir broliui atlikti koronaviruso tyrimai. Jų rezultatai paaiškės 23 val. Paaiškėjo, kad moteris į Kauną atskrido iš Bolonijos.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius