Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

V.Martikonis palieka R.Šimašiaus rėmėjų gretas – Vilniaus taryboje įkūrė naują frakciją

Remigijaus Šimašiaus Liberalų sąjūdžio frakcija Vilniaus taryboje sumažėjo keturiais nariais. Vidmantas Martikonis ir dar trys liberalai sukūrė naują – Racionalios veiklos skatinimo (liberalų) frakciją. Kol kas ši frakcija savęs nelaiko nei pozicija, nei opozicija, tačiau neatmeta galimybės pasirašyti frakcijų bendradarbiavimo sutartį.
Vidmantas Martikonis
Vidmantas Martikonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

V.Martikonis, Justina Kašėtaitė, Mindaugas Mačernis ir Šarūnas Skučas, iki šiol priklausę Racionalios veiklos skatinimo grupei, Vilniaus taryboje sukūrė naują tokio paties pavadinimo frakciją, tik pridėję žodį liberalai. „Dabar Vilniaus taryboje bus trys liberalų frakcijos“, – pastebėjo frakcijos vadovu tapęs V.Martikonis, šias pareigas ketinantis eiti kelis mėnesius, o tada jį keis kažkuris kitas kolega.

Tokiu būdų Liberalų sąjūdžio frakcija Vilniaus taryboje sumažėjo keturiais nariais, o tuo pačiu – ir pasirašiusiųjų frakcijų bendradarbiavimo sutartį tarybos narių nuo 32 sumažėjo iki 28.

Kaip 15min sakė V.Martikonis, skelbtis opozicija jie neskuba, kaip ir pareikšti paramos merui. Jis patvirtino apie naują frakciją jau informavęs R.Šimašių ir sulaukęs siūlymo jungtis prie frakcijų bendradarbiavimo sutarties.

„Kodėl ne. Nes frakcijos sutartis tai nėra nei valdanti koalicija, nei pan. Mes labai aiškiai pasakėme, kad esame prieš Almos Vaitkunskienės atleidimą. Bet meras pasakė, kad to, jog būtinai reikia palaikyti atleidimą, frakcijų sutartyje nėra. Sutarėme visa frakcija pas merą apsilankyti“, – kalbėjo naujosios frakcijos vadovas, kuris buvo ir yra vienas aktyviausių A.Vaitkunskienės gynėjų.

V.Martikonis akcentavo, kad dėl administracijos direktorės jų nuostatos su meru išsiskiria ir čia susitarti esą nepavyksią, jis taip pat teigė besitikįs, kad A.Vaitkunskienė pareigose išliks bent jau iki tol, kol bus patvirtintas kitų metų biudžetas.

Pats V.Martikonis, užimantis tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininko pareigas, teigė šio posto nesilaikąs: „Apie tai nekalbėjom, bet tai ne rodiklis, aš už kažkokį postą savo pozicijos nepardavinėsiu.“

Iš Liberalų sąjūdžio partijos V.Martikonis sakė trauktis tikrai neketinantis, esą jų frakciją net labiau liberali, nei mero aplinka.

Valdančioji Vilniaus tarybos dauguma subyrėjo prieš mėnesį, kai meras pareiškė nutraukiąs koalicijos sutartį su Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcija, pavadindamas ją „inkaru, kuris stabdo savivaldybės darbus“. Šios frakcijos atstovą vicemerą Valdą Benkunską pakeitė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Edita Tamošiūnaitė, tačiau ši frakcija nuolat akcentavo liekanti opozicijoje.

Pirmadienį Vilniaus savivaldybė pranešė, kad susitarimą „Dėl bendrų darbų Vilniaus miesto gyventojams“ pasirašė Vilniaus meras R.Šimašius, Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus pirmininkės pavaduotojas ir frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis, Lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškos šeimų sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkė Vanda Kravčionok, Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininkė Auksė Kontrimienė, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Vilniaus taryboje seniūnas Gediminas Rudžionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius