Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 09

Viesulas nusiaubė sodybą Šakių rajone: sveikas liko tik gyvenamasis namas

Pirmadienį Lietuvą skalbė lietus, iškrito kruša, o Šakių rajone praslinko viesulas, išvartęs ne tik medžius, bet ir suniokojęs asmeninį žmonių turtą. 15min skaitytoja Gintarė pasidalijo vaizdais, ką paliko per jos tėvų kiemą Šakių rajone, Lukšių seniūnijoje, praslinkęs viesulas – sveikas liko tik gyvenamasis namas, visa kita – sulaužyta, išdraskyta, išversta.
Viesulas nuniokojo Šakių rajone esančią sodybą
Viesulas nuniokojo Šakių rajone esančią sodybą / Asmeninio archyvo nuotr.

„Per kelias minutes buvo nusiaubtas visas sodas, daržas, gėlynai, šiltnamis, nuplėšti visų ūkinių pastatų stogai, išdaužyti langai, ant senovinės klėties užvirto medis, senas kluonas buvo paverstas ant šono.

Keliai užversti medžiais, dalis kelio net išarta – neįmanoma pravažiuoti. Vandens telkiniai taip pat priversti medžių“, – apie pirmadienį siautusio viesulo padarinius pasakojo Gintarė.

Moteris pridūrė, kad džiaugiasi, jog šeimos nariai nenukentėjo ir viesulas sveiką paliko gyvenamąjį namą.

Pirmadienį feisbuke jau plito vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotas viesulas.

Šioje dronu nufilmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip viesulas Šakių rajone po savęs paliko tik išvartytų medžių taką.

Kaip BNS antradienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė, pirmadienį PAGD pareigūnai 30 kartų vyko šalinti stipraus vėjo nuverstų medžių.

Šakių rajone ant kelio nuvirto net 30 medžių. Anot PAGD atstovės, visi medžiai Šakių rajone buvo išvirtę apie 50 metrų ruože, juos gelbėtojams nuo kelio padėjo pašalinti miškų urėdijos darbuotojai, šalia gyvenantys žmonės ir „ESO“ darbuotojai, o darbai truko daugiau kaip dvi valandas.

Toliau šniokš liūtys ir kruša

Antradienio dieną daugelyje rajonų, daugiausia rytinėje šalies pusėje, nušniokš trumpos liūtys su perkūnija. Vietomis lis smarkiai. Iš aktyvesnių debesų kai kur vėl iškris kruša.

Per perkūniją vėjo gūsiai vietomis sieks 15–18 m/s. Temperatūra šalyje bus labai kontrastinga, šils iki 21–26, rytiniame pakraštyje pasieks 28–29, o Žemaitijoje ir prie jūros kai kur bus tik 17–19 laipsnių.

Trečiadienio nakties pradžioje trumpi lietūs lankysis daug kur, kai kur griaudės perkūnija. Pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas. Saulei tekant termometro stulpeliai nukris iki 12–17 laipsnių šilumos.

Liūtys ir vėjas pridarė žalos visoje Lietuvoje

Stiprus ir gūsingas vėjas, taip pat vietomis itin smarkios liūtys Lietuvą pasiekė sekmadienį. Savaitgalį pranešta apie liūties padarinius Raseiniuose – ten lietus užtvindė sklypus ir gatves, o nuo vėjo nuvirtę medžiai kapinėse apgadino keletą paminklų.

Pirmadienį stiprios liūtys apėmė ir daugiau Lietuvos miestų, iškritus krituliams skendo Vilniaus ir Kauno gatvės. Tuo metu Kaune audra atnešė neeilinę krušą – užfiksuotose nuotraukose matyti, kad ledukai išties ne tik dideli, bet ir pavojingi.

Antradienio rytą paaiškėjo, kad vanduo apsėmė sostinės vicemero Valdo Benkunsko darbo kabinetą. Pasirodo, toks savivaldybėje ne vienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius